Kifogyott a köztéri kukákból a főváros

MN

2017. október 30., hétfő 09:28, frissítve: hétfő 14:21

Nem véletlenül lehet annyi sérült vagy hiányos köztéri hulladékgyűjtőt látni Budapest belvárosában: a főváros tisztaságáért felelős FKF Zrt. ugyanis egyszerűen kifogyott az 1980-as évek óta a budapesti utcaképhez tartozó zöld vagy narancssárga, fedeles kukákból – derül ki abból a válaszból, amelyet a közterület-fenntartó küldött a Városjáró blog szerzőjének.

A bloggernek az tűnt fel, hogy Budapest belső városrészeiben több tucatnyi helyszínen lehet fedelüket vesztett vagy megsérült közterületi szemeteskukákkal találkozni, és még csak nem is lehet ezt azokra fogni, akik alkalmanként lerúgnak egyet-egyet. Igazán akkor romlott el a helyzet, amikor az év elején Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt – biztonsági okokból – leszerelték a belvárosi kukákat, majd rosszul tették vissza őket.

A blog szerzője megkereste az FKF-et is, amely a múlt héten válaszolt. A levélből kiderül: „az utcai hulladékgyűjtők javításához, pótlásához, illetve cseréjéhez felhasználható tartalék alkatrészeink, illetve hulladékgyűjtő edényeink ideiglenesen elfogytak”. Vagyis jelenleg egyszerűen nem tudják mire cserélni a megrongálódott kukákat. A közbeszerzési eljárás állítólag már folyik, a beérkezés után tudják elvégezni a szükséges cseréket.

A szerkesztő ajánlja

Wiedemann Tamás

Letelepedési biznisz: igaz vagy hamist játszottunk Rogán Antallal

Megvizsgáltuk a miniszter letelepedésikötvény-programmal kapcsolatos kijelentéseit. Az eredmény kevéssé biztató.

Gabay Balázs

Kuplerájból a válogatottba, kocsmából az élvonalba: íme, ő Urbán Flórián

Volt, hogy sörözőből hívta be Mészöly a nemzeti csapatba. A játékos, aki soha nem akarta befogni a száját, könyvet írt. Nehéz letenni.

Ficsor Benedek

Ady szerint plakátokkal „a sajtónak nem lehet konkurenciát csinálni”

Ady megmondja: bő száz éve írt pontos látlelet napjaink Magyarországáról. Meddig szabdalható egy életmű?

Vass Norbert

Virágzó kokainbiznisz – a felszippantott földrész

A Narcoamerica a szegénység, a kegyetlenség és a függőség motívumai köré szerveződő rendhagyó kontinenstörténet.