Kifogyott a köztéri kukákból a főváros

MN

2017. október 30., hétfő 09:28, frissítve: hétfő 14:21

Nem véletlenül lehet annyi sérült vagy hiányos köztéri hulladékgyűjtőt látni Budapest belvárosában: a főváros tisztaságáért felelős FKF Zrt. ugyanis egyszerűen kifogyott az 1980-as évek óta a budapesti utcaképhez tartozó zöld vagy narancssárga, fedeles kukákból – derül ki abból a válaszból, amelyet a közterület-fenntartó küldött a Városjáró blog szerzőjének.

A bloggernek az tűnt fel, hogy Budapest belső városrészeiben több tucatnyi helyszínen lehet fedelüket vesztett vagy megsérült közterületi szemeteskukákkal találkozni, és még csak nem is lehet ezt azokra fogni, akik alkalmanként lerúgnak egyet-egyet. Igazán akkor romlott el a helyzet, amikor az év elején Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt – biztonsági okokból – leszerelték a belvárosi kukákat, majd rosszul tették vissza őket.

A blog szerzője megkereste az FKF-et is, amely a múlt héten válaszolt. A levélből kiderül: „az utcai hulladékgyűjtők javításához, pótlásához, illetve cseréjéhez felhasználható tartalék alkatrészeink, illetve hulladékgyűjtő edényeink ideiglenesen elfogytak”. Vagyis jelenleg egyszerűen nem tudják mire cserélni a megrongálódott kukákat. A közbeszerzési eljárás állítólag már folyik, a beérkezés után tudják elvégezni a szükséges cseréket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.