Kifogyott a köztéri kukákból a főváros

MN

2017. október 30., hétfő 09:28, frissítve: hétfő 14:21

Nem véletlenül lehet annyi sérült vagy hiányos köztéri hulladékgyűjtőt látni Budapest belvárosában: a főváros tisztaságáért felelős FKF Zrt. ugyanis egyszerűen kifogyott az 1980-as évek óta a budapesti utcaképhez tartozó zöld vagy narancssárga, fedeles kukákból – derül ki abból a válaszból, amelyet a közterület-fenntartó küldött a Városjáró blog szerzőjének.

A bloggernek az tűnt fel, hogy Budapest belső városrészeiben több tucatnyi helyszínen lehet fedelüket vesztett vagy megsérült közterületi szemeteskukákkal találkozni, és még csak nem is lehet ezt azokra fogni, akik alkalmanként lerúgnak egyet-egyet. Igazán akkor romlott el a helyzet, amikor az év elején Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt – biztonsági okokból – leszerelték a belvárosi kukákat, majd rosszul tették vissza őket.

A blog szerzője megkereste az FKF-et is, amely a múlt héten válaszolt. A levélből kiderül: „az utcai hulladékgyűjtők javításához, pótlásához, illetve cseréjéhez felhasználható tartalék alkatrészeink, illetve hulladékgyűjtő edényeink ideiglenesen elfogytak”. Vagyis jelenleg egyszerűen nem tudják mire cserélni a megrongálódott kukákat. A közbeszerzési eljárás állítólag már folyik, a beérkezés után tudják elvégezni a szükséges cseréket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.