Kilenc órát várt a debreceni sürgősségin egy 77 éves hölgy

MN

2018. február 14., szerda 09:55, frissítve: szerda 10:32

Az RTL Klub kedd esti híradója számolt be egy sajnos nem egyedi esetről. A debreceni Kenézy Gyula Kórházba mentővel beszállított 77 éves, szívbeteg hölgynek több mint kilenc órát kellett várnia a vizsgálatra.

A nőnek kétoldali tüdőgyulladása van, ezért háziorvosa hétfőn úgy döntött, hogy beutalja a sürgősségire, ahol azonban a kórház tájékoztatása szerint a betegeket nem érkezési, hanem súlyossági sorrendben látják el.

Így történhetett, hogy az este 7 óra körül érkezett nőt csak hajnali 4 óra körül látták el, holott – az RTL Klub úgy tudja –, ami a súlyosságot illeti, infúziót kapott, és azóta sem engedték haza. 

Az ápolónőként dolgozó Rákóczi Zoja kísérte be az idős beteget – akinek állapota jelenleg már stabil –, s mint el mondta: a várakozás nagyon megviselte az idős hölgyet, „sírt, mint egy gyermek”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.