Kilőtték a farkast, most felfüggesztik őket

MNO

2015. november 5., csütörtök 13:06, frissítve: csütörtök 13:26

Felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége – írta a szervezet a csütörtöki közleményében.

A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt állatkiszabadulással kapcsolatban, amely során egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről – írta közleményében a szervezet.

Hatósági vizsgálat is zajlik

A szövetség azt írja, sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast – amely Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számít – el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit.

„A Magyar Állatkertek Szövetségének elnöksége – a tagságába tartozó állatkertek vezetőivel egyeztetve – azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosít”

Állatvédők patkányozták le a farkasölő pécsi igazgatót

A netes népharag Szatyor Miklós, a szombaton megszökő farkast lelövő pécsi állatkert igazgatója ellen fordult. A rendőrségi vizsgálat még folyik, de közel tízezren már így is biztosak az igazukban: a megtört vezetőnek mennie kell. Farkasok közt élő szakértők azonban csendre intenek. Cikkünket erre találja.

– áll a közleményben. Az indoklás szerint a Magyar Állatkertek Szövetsége – amelynek a pécsiekkel együtt 13 tagja van – elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy az egyes állatkertek a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak. A szövetség abban érdekelt, hogy a pécsieknek is a fenti szempontoknak megfelelő állatkertjük legyen – zárul a közlemény.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.