Kint vannak az utcákon a Jobbik plakátjai

2018. február 20., kedd 11:08, frissítve: kedd 14:24

Minden korábbinál nagyobb plakátkampányt indított a Jobbik – ezt a párt szóvivője jelentette be Óbudán, éppen két óriásplakátjuk előtt. Jakab Péter elmondása szerint az április 8-i választásig 4000 óriásplakáton, 800 hirdetőoszlopon és 300 úgynevezett citylighton lesznek láthatók üzeneteik. A plakátok egyébként a nemzeti zászló színeit, vagyis a pirosat, a fehéret és a zöldet használják, a fő szlogen pedig: „Mi győzünk, Ti nyertek”.

Jakab Péter szerint április 8-án történelmi meccs lesz, amit a Fidesz és a Jobbik fog lejátszani. „Ha a Fidesz győz, a nép veszít. Ha a Jobbik győz, a nép nyer” – mondta. A szóvivő felidézte, hogy az elmúlt választásokon a Fidesz győzni tudott, ez pedig azt jelentette, hogy ők nyertek milliárdos közbeszerzéseket, gigantikus vagyonokat, a nép pedig elveszítette a megélhetését, lakhatását, biztonságát, egészségét. 

Ígérete szerint a Jobbik győzelmével az emberek életmentő kórházakat, modern oktatást, európai béreket, erős kis- és középvállalkozásokat, kerítést és határőrséget, illetve korrupciómentes, tiszta közéletet nyerhetnek. Kiemelte azt is, hogy a választásokat most kell megnyerni – ez egyébként nagybetűkkel szerepel is a plakátokon –, nem pedig négy év múlva.

Jakab Péter kérdésünkre elmondta, hogy piaci alapon bérlik a felületüket, az egész akció pedig annyiba kerül nagyságrendileg, mint a kampánytámogatásuk fele.

A Jobbik egyébként – miután mind a 106 egyéni választókerületben indít jelöltet – összesen körülbelül 700 millió forintból gazdálkodhat. A törvény szerint egyébként kedvezményt nem is kaphatnának.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.