„Kis pöcs”, „jó a segge” – jogszerű volt Tóth Csaba kirúgása

2018. február 1., csütörtök 14:32, frissítve: csütörtök 18:25

Jogszerűen rúgták ki a hatvani önkormányzattól a korábbi kabinetvezetőt, Tóth Csabát, aki egy időben lényegében átvette az irányítást a fideszes Horváth Richárd polgármestertől. A végül bizalomvesztés miatt menesztett kabinetvezetőt Szabó Zsolt korábbi polgármester (napjainkban országgyűlési képviselő és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára) hagyta örökül utódjára, Horváth Richárdra. S ugyan Horváth Richárd Szabó Zsolt alpolgármestere volt, viszonyuk megromlott.

A bíróság, többek között a tanúk elmondása alapján, megállapította: Horváth Richárd polgármester utasításait a kabinetvezető nem hajtotta végre, sőt a heti rendszerességű kabinetüléseken még ő számoltatta el a polgármestert és jegyzőt, az önkormányzati médiában pedig letiltotta a szereplését.

Arról is beszéltek a tanúk, hogy a kabinetvezető lekezelően viselkedett a munkatársakkal, Horváth Richárdot pedig a háta mögött többek között „kis pöcsnek”, „Ricsikének” nevezte. De akadt, aki azt vallotta, hogy férfitársaságban arra is megkérte női munkatársát, hogy forduljon meg, mert „jó a segge”.

A bíróság döntése jogerős.

Heves megyében egyébként nem érdemes rosszban lenni kormánypárti országgyűlési képviselővel, Hatvanban meg Szabó Zsolttal, illetve a hozzá lojális politikusokkal. Részletek az alábbi cikkben:

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.