Kisiskolások százai lepték el a BME-t

2016. július 7., csütörtök 16:00

Idén második alkalommal rendezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az általános iskolás fiataloknak szóló egyhetes nyári táborát, a gyerekegyetemet.

Kétszer egyhetes „egyetemi oktatást” tart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hétszáz általános iskolás számára. A gyerekegyetemen a fiatalok különböző előadásokon, valamint kiscsoportos, szemináriumi foglalkozásokon is részt vesznek, melyeket az intézmény oktatói tartanak. A kisdiákok olyan témákkal ismerkedhetnek meg az egy hét alatt, mint az állatok mozgása, az okostelefonok, okosvárosok, a titkosírás vagy az optika csodái. Az egy hét elteltével pedig a résztvevők oklevelet kapnak a gyermekegyetem elvégzéséről.

A 2.-5. osztályosoknak rendezett első turnust június utolsó hetében tartották, míg a 6.-8. osztályosoknak szóló második turnus július első hetében zajlik. A kezdeményezés kétségtelenül sikeres, hiszen komoly a túljelentkezés: ahogy az a BME oldalán olvasható, már a jövő évi rendezvényre is csak várólistás helyek maradtak.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.