Kivizsgáltatja a főváros Garancsiék ingyenreklámját

MN

2017. augusztus 30., szerda 16:22, frissítve: szerda 16:37

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő azon módosító javaslatát, amellyel felkérték Tarlós István főpolgármestert, hogy vizsgáltassa meg: miért nem fizetett az Esme Reklám Zrt. – Garancsi István cége – 2015 végétől a fővárosi köztéri oszlopokon kihelyezett reklámtáblák, reklámhordozók elhelyezéséért. Azt is kivizsgáltatják, hogy kit terhel a mulasztásért, a főváros és cégei bevételeinek elmaradásáért a felelősség – írja az MTI.

A közgyűlés döntése értelmében pályázatot hirdetnek meg az oszlopon lévő reklámhelyekre. Az eljárás lebonyolításával a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-t bízzák meg úgy, hogy a pályázat öt év hasznosítási időtartamot határozzon meg, továbbá a haszonbérleti díj a használatarányos díjelem mellett tartalmazzon egy fix alapdíjat is, amely a bevételtől függetlenül megilleti a haszonbérbeadót.

 

A szerkesztő ajánlja

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.