Kivizsgáltatja a főváros Garancsiék ingyenreklámját

MN

2017. augusztus 30., szerda 16:22, frissítve: szerda 16:37

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő azon módosító javaslatát, amellyel felkérték Tarlós István főpolgármestert, hogy vizsgáltassa meg: miért nem fizetett az Esme Reklám Zrt. – Garancsi István cége – 2015 végétől a fővárosi köztéri oszlopokon kihelyezett reklámtáblák, reklámhordozók elhelyezéséért. Azt is kivizsgáltatják, hogy kit terhel a mulasztásért, a főváros és cégei bevételeinek elmaradásáért a felelősség – írja az MTI.

A közgyűlés döntése értelmében pályázatot hirdetnek meg az oszlopon lévő reklámhelyekre. Az eljárás lebonyolításával a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-t bízzák meg úgy, hogy a pályázat öt év hasznosítási időtartamot határozzon meg, továbbá a haszonbérleti díj a használatarányos díjelem mellett tartalmazzon egy fix alapdíjat is, amely a bevételtől függetlenül megilleti a haszonbérbeadót.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.