Ködösít az MSZP Balázs Péter miniszterelnök-jelöltségéről

2017. október 23., hétfő 10:17, frissítve: kedd 08:30

Nem adott érdemi választ az MSZP budapesti elnöke arra a kérdésre, hogy valóban – miként az tegnap egy blogon megjelent – Balázs Péter lehet-e a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Kunhalmi Ágnes a Magyar Nemzetnek csak annyit mondott, hogy amíg a partnereikkel nem tudnak érdemben konzultálni, addig tisztességtelen lenne erről beszélnie. Ugyanezt a mondatot ismételte meg, amikor arról kérdeztük, hogy a szocialista párt egyáltalán tudná-e támogatni a volt külügyminiszter kormányfőjelöltségét.

Kunhalmi Ágnes csak annyit tett hozzá, hogy Balázs Pétert jól ismeri az MSZP világa és közössége.

Emlékezetes, hogy miután Botka László visszalépett a szocialisták miniszterelnök-jelölti posztjáról, Molnár Gyula pártelnök már jelezte, hogy külső jelöltön gondolkodnak. Nemrég egy interjúban pedig úgy fogalmazott, hogy a fejében már van egy név, amellyel meg fogja keresni a többi baloldali pártot. Akkor nem árulta el, kire gondol.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.