Komcsi módszerrel festettek le Jobbik-plakátokat Budaörs polgármestere szerint

MN

2017. november 10., péntek 15:07, frissítve: péntek 23:13

Rendőri kísérettel, egy kormányhivatali dolgozó útmutatásával festették le péntek délelőtt a Jobbik egyik budaörsi plakátját.

A cenzori akció éppen a helyi polgármesteri hivatal épülete előtt történt – írja a Facebook-oldalán a települést vezető Wittinghoff Tamás.

Az egykori SZDSZ-es, ma független polgármester leszögezi, súlyos távolság van a nevezett párt és az ő nézetei között, ami azonban történt, az a „legócskább komcsi időszakot” idézi.

„A mi pénzünkön (a festők végezhetnének hasznosabb munkát) a kormányhivatalos hölgy instrukciói mentén kirendelt rendőrök felügyeletével (őket meg ilyenre felhasználni végképp gyalázat!) fojtja bele a szót a hatalom az egyik politikai szervezetbe”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

– írja Wittinghoff, egy Voltaire-idézettel is nyomatékosítva a bejegyzést. „Egyetlen szavával sem értek egyet, de utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa.”

A polgármester a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, személyesen is figyelmeztette a plakátfestő akcióban részt vevőket, hogy önbíráskodást követnek el, illetve ahhoz asszisztálnak. „A kormányhivataltól érkező hölgy nagyon kekk módon válaszolt, kérésemre sem mutatta meg a határozatot, ami állítólag feljogosította a plakát lefestésére. A rendőröket viszont megértem, mondtam is nekik, hogy sajnálom őket, amiért egy törvénytelen eljáráshoz kell hátteret biztosítsanak” – fogalmazott Wittinghoff Tamás.

A Budaörsön tapasztalt cenzúra a polgármester felháborodása ellenére általános eljárásnak számít: a kormányhivatalok a magántulajdon megsértésével is lefestik a Jobbik plakátjait, előbb cenzúrázzák ki a hirdetéseket, és csak aztán indítanak közigazgatási eljárást az ügyben.

 

A kormányzati szócsőnek számító Magyar Idők cikkéből az is kiderül, hogy hamarosan a plakátok tartóoszlopait is leszerelhetik. Nem csak a Jobbik szájára került lakat, a kormányhivatalnokok szorgalmasan takarják ki, festik le a DK hirdetéseit is. 

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.