Komcsi módszerrel festettek le Jobbik-plakátokat Budaörs polgármestere szerint

MN

2017. november 10., péntek 15:07, frissítve: péntek 23:13

Rendőri kísérettel, egy kormányhivatali dolgozó útmutatásával festették le péntek délelőtt a Jobbik egyik budaörsi plakátját.

A cenzori akció éppen a helyi polgármesteri hivatal épülete előtt történt – írja a Facebook-oldalán a települést vezető Wittinghoff Tamás.

Az egykori SZDSZ-es, ma független polgármester leszögezi, súlyos távolság van a nevezett párt és az ő nézetei között, ami azonban történt, az a „legócskább komcsi időszakot” idézi.

„A mi pénzünkön (a festők végezhetnének hasznosabb munkát) a kormányhivatalos hölgy instrukciói mentén kirendelt rendőrök felügyeletével (őket meg ilyenre felhasználni végképp gyalázat!) fojtja bele a szót a hatalom az egyik politikai szervezetbe”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

– írja Wittinghoff, egy Voltaire-idézettel is nyomatékosítva a bejegyzést. „Egyetlen szavával sem értek egyet, de utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa.”

A polgármester a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, személyesen is figyelmeztette a plakátfestő akcióban részt vevőket, hogy önbíráskodást követnek el, illetve ahhoz asszisztálnak. „A kormányhivataltól érkező hölgy nagyon kekk módon válaszolt, kérésemre sem mutatta meg a határozatot, ami állítólag feljogosította a plakát lefestésére. A rendőröket viszont megértem, mondtam is nekik, hogy sajnálom őket, amiért egy törvénytelen eljáráshoz kell hátteret biztosítsanak” – fogalmazott Wittinghoff Tamás.

A Budaörsön tapasztalt cenzúra a polgármester felháborodása ellenére általános eljárásnak számít: a kormányhivatalok a magántulajdon megsértésével is lefestik a Jobbik plakátjait, előbb cenzúrázzák ki a hirdetéseket, és csak aztán indítanak közigazgatási eljárást az ügyben.

 

A kormányzati szócsőnek számító Magyar Idők cikkéből az is kiderül, hogy hamarosan a plakátok tartóoszlopait is leszerelhetik. Nem csak a Jobbik szájára került lakat, a kormányhivatalnokok szorgalmasan takarják ki, festik le a DK hirdetéseit is. 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.