Konfliktusba került V. László és a fekete sereg vezére?

BL

2012. augusztus 30., csütörtök 08:01, frissítve: csütörtök 08:22

Szembesíthetik a fekete sereg volt vezérét a korrupciós botrányba keveredett főrendőrökkel – tudta meg a Blikk.

A napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint több vallomásban is felmerült Magyar Róbert neve a V. László nevével fémjelzett ügyben. A fekete sereg volt vezére ugyanis korábban konkurens helyeket védett embereivel, ami több konfliktushoz vezetett az „éjszaka urával”. V. nem hódolt be, feltehetően azért, mert hatalmasabb erők álltak mögötte – írja a Blikk.

Rendőrök ellen emeltek kifogást

A csütörtöki Magyar Nemzet arról számol be, hogy a V. László-ügyben több rendőrt is kizáratna a nyomozásból az egyik, bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsított egykori főrendőr, Kalmár Tamás védője. Az erről szóló előterjesztésről a lap szerint napokon belül dönthet a Legfőbb Ügyészség. Az ügyvéd azt kifogásolta, hogy az ügyészség olyan rendőröket vont be a vizsgálatba, akiktől szerinte nem várható el az elfogulatlanság. A vesztegetési ügy feltárására alakított nyomozócsoportban ugyanis nemcsak ügyészek, hanem rendőrök is dolgoznak.

Azt egyelőre még nem lehet pontosan tudni, mikor hozhatják haza a Spanyolországban betörés közben tetten ért, jelenleg bűnügyi őrizetben lévő Magyar Róbertet, a Blikk úgy tudja, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium már felvette a kapcsolatot a spanyolokkal.

Felélte vagyonát Magyar Róbert?

A fekete sereg házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére; a gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten.

A Magyar Nemzet egyébként úgy tudja, hogy Magyar jelentős vagyonnal szökhetett meg tavalyelőtt házi őrizetéből, de utánpótlás híján a bujkálás mára felemészthette ezt az összeget.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.