Kopaszügy: Rogán Antal „miniszter úr” csak vendég volt Csepelen

2017. június 22., csütörtök 15:40, frissítve: csütörtök 18:07

Dömötör Csaba szerint sem biztonsági szolgálatot, sem testőrt nem alkalmazott „Rogán Antal miniszter úr”, amikor 2017. május 26-án látogatást tett a nemzeti konzultációs országjárás csepeli állomásán; mindössze „vendég volt”, ezért a „szervezési kérdésekre értelemszerűen semmilyen ráhatása nem lehetett”. Az államtitkár mindezt Sneider Tamás írásbeli kérdésére válaszolta meg. A jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, kinek a megbízásából látták el Rogán Antal személyi védelmét azok a kopasz biztonsági őrök a csepeli fórumon, akik korábban sajtóhírek szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) látókörébe kerültek.

A rendezvényekről készült videofelvételeken látszik, hogy a propagandaminisztert szinte mindenhova kigyúrt, öltönyös kopasz férfiak követik. A felvételeken látszik az is, hogy a biztonsági őrök annak a Swat Privat Groupnak az emberei, amelynek vezetője K. Konrád; őt a 444.hu cikke szerint „Izom” néven tartja nyilván a titkosszolgálat. További érdekesség, hogy K. Konrád „Izom” ellen ugyanabban az ügyben nyomozott az NVSZ, mint amelyikben a nemrég a Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset részese, (a szintén kopasz) M. Richárd „Gyurma” ellen. Ő egyébként korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja is volt.

A 444.hu-nak nyilatkozva egyébként a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd már lényegében „elhatárolódott” Rogán Antal helyett „Izom” cégétől. A portálnak a politikus azt mondta, a „biztonsági embereknek semmi közük” a propagandaminiszterhez. Csupán azt szerették volna biztosítani – fűzte hozzá Németh –, hogy ne okozzanak „hihetetlen botrányt a Soros által támogatott” pártok. Példának azt hozta fel, hogy a Momentum Mozgalom vezetői újságírókat látogattak meg az Origóban, vagy hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke bevonult Rogán Antal egy korábbi fórumára. „Mi azt szerettük volna, hogy ez a csepeli fórum nyugodt, békés légkörben zajlódjon” – mondta Németh, aki elégedett volt a Swat Privat Group szolgáltatásaival.

Az ügy később az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé került, amelynek alelnöke történetesen Németh Szilárd. Ezt követően a kormánypárti Pesti Srácoknak nyilatkozva az ügyet „piaci kofalármának” és „politikai hecckampánynak” nevezte; szerinte „minden a határkerítés, a migránskvóta elutasítása miatt történt”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.