Kósa csak négy év után kezdett gyanakodni!

2018. március 13., kedd 15:20, frissítve: szerda 07:30

Hiteles a lapunk által közzétett közjegyzői okirat – ismerte el Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Nemzet kérdésére Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Elmondta: az ügy 2012-ben kezdődött, amikor egy volt iskolatársának jó ismerőse, egy hölgy azt állította neki, nagy összeget fog örökölni Németországból, és tanácsot kért tőle.  

Kósa közölte: a közjegyzői okirat azért készült, mert az ő tanácsára a hölgy részben állampapírokba akarta fektetni az összeget, és ehhez ő segítséget ígért. Hozzátette: az évek folyamán az okiratot meg kellett erősíteni, de csak

2016-ban lett neki gyanús, hogy nem is létezik a 4,3 milliárd eurós örökség.

„Akkor lezártam magamban, hogy ez szélhámosság, kamu” – mondta a miniszter. 

Kósa arról is beszélt, hogy később jó barátjától, a csengeri polgármestertől hallotta, hogy a hölgy a csengeri önkormányzatnak, az ottani egyháznak is felajánlásokat tett, azonban az ígéretekből semmi nem valósult meg, sőt a hölgy számos csengeri magánszemélytől – éppen a nagy örökségre hivatkozva – kölcsönöket kért és kapott. Emiatt az ügyben feljelentés is született, a csengeri polgármester elmondása szerint rendőrségi eljárás van folyamatban.

„Miért kellene lemondanom? Nem kértem és nem kaptam pénzt, nem vásároltam államkötvényeket, semmi nem történt”

– zárta szavait Kósa.

Kósa Lajos a facebook-on ebben a videóban tette közzé magyarázkodását.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.