Kósa feleségének cége: vesztegetés miatt nem nyomoznak

MN

2018. február 17., szombat 15:44, frissítve: szombat 15:59

Vesztegetés miatt nem, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyében azonban tovább nyomoz a debreceni ügyészség Kósa Lajos felesége cégének ügyében – olvasható a Hír TV oldalán.

Az asszony tavaly májusban 6 millió forintért vette meg a Tócó-Pece Kft.-t, amelynek eszközállománya korábban 140 millió forintra rúgott. Kósa ezt azzal magyarázta, hogy a cég az értékesítés előtt eladósodott, az üzletet azonban gyanússá tette, hogy az eladó Kósa régi fegyvertársa, Fiák István ügyvéd volt, a miniszter pedig jó néhány – Fiák és üzleti köre számára fontos – törvényt kezdeményezett.

A tulajdonosváltás után nem sokkal nyújtotta be például a diákszövetkezetek mintájára induló nyugdíjas-szövetkezetekről szóló törvényt.

Az ügyben az LMP-s Hadházy Ákos tett feljelentést.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.