Kósa Lajos: Minden, minden kamu

MN

2018. március 19., hétfő 16:50, frissítve: hétfő 18:01

Öt percen át menekült Kósa Lajos az 1300 milliárdos kölcsönével kapcsolatos kérdések elől a 444.hu kamerája láttán.

A Magyar Nemzet hétfő reggeli cikkében már megjósolta, hogy nagy eséllyel ma is menekülni fog a kamerák elől Kósa Lajos tárca nélküli miniszter Debrecenben, ahol a görögkatolikusokkal volt találkozója.

A 444 cikke ezt most igazolja is, Kósa Lajos ugyanis az 1300 milliárdos örökséggel összefüggésben feltett kérdésekre védekezés helyett azt választotta, hogy a kocsijáig öt percen át némán gyalogolt a 444 és az N1 TV riporterei mellett, és egy árva kérdésre sem reagált.

A portál arról is kérdezte a Fidesz korábbi alelnökét, hogy lehet az, hogy közjegyzői okirat készült arról, hogy a csengeri nő megajándékozza Kósa anyját 800 millió forinttal, és arról, hogy az ügyvédje és a korcsolyaszövetségi helyettese is közös céget vitt a nővel, de Kósa nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy a városházára megy. Még akkor sem mukkant meg, amikor azt tudakolták, van-e esetleg olyan, akár pozitív kérdés, amelyre hajlandó lenne válaszolni.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Mielőtt végleg elmenekült, Kósa Lajos annyit még mondott a 444 riporterének, hogy az ügyben minden hazugság, és minden napvilágot látó dokumentum kamu. Pedig korábban elismerte, hogy nem hamisítvány a lepecsételt és aláírt közjegyzői okirat, amely még a polgármestersége idején keletkezett.

Kósa Lajos ötperces néma sétája után azt mondta, ebben az ügyben minden csalás, minden dokumentum áldokumentum, hamis, ezért megtette a rendőrségi feljelentést, a csengeri asszonyt pedig már korábban is elítélték csalásért. Szerinte az egész történettel a Jobbik, „illetőleg az ellenzék” próbálja őt besározni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.