Kovács Zoltán: Azt akarja, hogy kikísérjem a teremből?

MN

2018. február 15., csütörtök 21:04, frissítve: péntek 13:56

Nagyon szeretett volna feltenni egy kérdést a The Guardian budapesti tudósítója, Daniel Nolan Lázár Jánosnak a miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Amikor azonban Kovács Zoltán nem neki, hanem az Mfor.hu munkatársának adta a szót, a brit újságíró nem adta tovább a mikrofont – egészen addig, amíg meg nem fenyegették, hogy kikísérik a teremből.

– Nolan úr, nem. Ennek van egy rendje. A szabály az, hogy az kérdezhet, akinek én adom a szót – szögezte le a kormányszóvivő.
– Egy kérdésem van.

– Értem, de nem önnél van a szó.
– Feltehetek csupán egy kérdést?

– Nem, nem kérdezhet. Ennek megvan a rendje. És az a szabály, hogy vissza kell adni a mikrofont a következő kérdezőnek.

„Most nem önnél van a szó” – ismételte meg többször is Kovács Zoltán, majd az incidenst lezárta: megkérdezte az újságírót, azt akarja-e, hogy kikísérje a teremből. Ekkor Nolan is úgy látta, jobban teszi, ha megválik a mikrofontól. A sajtótájékoztatón már nem is kapta vissza, a Hír TV Hódmezővásárhellyel kapcsolatos kérdésére sem kerülhetett sor, mivel Kovács Zoltán átadta a szót a Magyar Hírlap munkatársának, majd a sajtótájékoztató véget ért.

Az eseményen egyébként az Elios-ügy, a „Stop, Soros!” törvénycsomag és Simicskó István óvodai látogatása is szóba került – tudósításunkat itt olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.