Kovács Zoltán: Azt akarja, hogy kikísérjem a teremből?

MN

2018. február 15., csütörtök 21:04, frissítve: péntek 13:56

Nagyon szeretett volna feltenni egy kérdést a The Guardian budapesti tudósítója, Daniel Nolan Lázár Jánosnak a miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Amikor azonban Kovács Zoltán nem neki, hanem az Mfor.hu munkatársának adta a szót, a brit újságíró nem adta tovább a mikrofont – egészen addig, amíg meg nem fenyegették, hogy kikísérik a teremből.

– Nolan úr, nem. Ennek van egy rendje. A szabály az, hogy az kérdezhet, akinek én adom a szót – szögezte le a kormányszóvivő.
– Egy kérdésem van.

– Értem, de nem önnél van a szó.
– Feltehetek csupán egy kérdést?

– Nem, nem kérdezhet. Ennek megvan a rendje. És az a szabály, hogy vissza kell adni a mikrofont a következő kérdezőnek.

„Most nem önnél van a szó” – ismételte meg többször is Kovács Zoltán, majd az incidenst lezárta: megkérdezte az újságírót, azt akarja-e, hogy kikísérje a teremből. Ekkor Nolan is úgy látta, jobban teszi, ha megválik a mikrofontól. A sajtótájékoztatón már nem is kapta vissza, a Hír TV Hódmezővásárhellyel kapcsolatos kérdésére sem kerülhetett sor, mivel Kovács Zoltán átadta a szót a Magyar Hírlap munkatársának, majd a sajtótájékoztató véget ért.

Az eseményen egyébként az Elios-ügy, a „Stop, Soros!” törvénycsomag és Simicskó István óvodai látogatása is szóba került – tudósításunkat itt olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.