Kovács Zoltán Naffáról: Jordániával beszélje meg!

2017. október 13., péntek 14:20, frissítve: péntek 18:41

„Én jordán kérdésekben nem vagyok illetékes” – így reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Nemzet pénteki kérdésére, mely szerint hogyan lehetséges az, hogy a terrorelhárítás átvilágításán megbukó Zaid Naffa még mindig Jordánia tiszteletbeli konzulja. Kovács Zoltán arról beszélt, neki nincsen ismerete a cikkben foglalt állításokról és ezzel nem is a kormánynak kell foglalkoznia – hiszen nem kormányzati kérdés –, hanem a megfelelő szolgálatoknak. „Ha Jordániával kapcsolatban van kérdése, azt a jordán illetékeseknek tegye föl” – jelezte a kormányszóvivő.

Lapunk ekkor jelezte, hogy Naffa mégiscsak Magyarországon tevékenykedik, a kormány pedig gyakran aggódik a terrorizmus miatt, ám Kovács csak önmagát ismételte meg: „A diplomáciai testületek valakit képviselnek, ha Jordániával kapcsolatos kérdése van, azt Jordániával beszélje meg” – mondta.

Mint ismert, az Index pénteken írta meg, hogy az idén januárban elhunyt, nemzetközi körözés alatt álló szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon mellett Naffa is magyar állampolgárságot szeretett volna kérvényezni, ám azt végül egyikük sem kapta meg. Ám az, hogy a magyar kormányt ne érdekelje az, hogy Naffa veszélyt jelent-e vagy sem, az különös, hiszen Pharaon a Zaid Naffa által szervezett díszvacsorán találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, ahol egyenesen egymás mellé ültették őket. Az erről szóló fotót lapunk hozta nyilvánosságra még júliusban.

Kovács Zoltán eredetileg egyébként a közelgő október 23-ai ünnepség miatt tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök aznap a Terror Háza előtt 15.00-kor fog beszédet tartani, de az ünneppel kapcsolatos programok már előző nap délután megkezdődnek. Lapunk kérdésre azt is elmondta, az állami ünnepet ismételten a Valton Security fogja biztosítani, ugyanis részesei annak a konzorciumnak, amely lebonyolítja a nemzeti rendezvényeket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.