Kövér László fogadta a horvát miniszterelnököt

LM

2012. május 7., hétfő 21:56, frissítve: kedd 11:22

Kövér László, a köztársasági elnöki jogkört ideiglenesen betöltő házelnök hétfőn udvariassági látogatáson fogadta Zoran Milanovic horvát miniszterelnököt – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint a horvát miniszterelnök udvariassági látogatása során Kövér László hangsúlyozta, hogy Magyarország következetesen támogatja Horvátország és a többi nyugat-balkáni ország euroatlanti integrációját, mert az az egész térség biztonságához és stabilitásához hozzájárul. Mint fogalmazott: „közös célunk, hogy eltüntessük a fehér foltokat Európa térképéről, és valamennyi állam egyazon közösséghez tartozzon”. A házelnök szerint Horvátország EU-tagsága tovább erősíti a közép-európai térség Európai Unión belüli érdekérvényesítését. A következő feladatuk, hogy megtanuljanak „együtt dolgozni az EU keretei között”.

Az EU jövőjével kapcsolatban Kövér László azt mondta: a válságot követően az Európai Unió sem működhet úgy, ahogyan eddig. „Magyarország számára fontos, hogy az EU a közös értékek mentén megerősödve kerüljön ki a válságból, és megszűnjön a kettős mérce, vagyis a régi és új, a nagy és kicsi országok közötti különbségtétel” – szögezte le a házelnök.

Erkölcsi kérdés

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök magyar partnere meghívására érkezett Budapestre hétfőn. A két kormányfő találkozóját követően közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol Orbán Viktor azt mondta: Magyarország mindig is erkölcsi kérdésnek tekintette, hogy támogassa Horvátország integrációs törekvéseit, Zoran Milanovic pedig azt hangsúlyozta, hogy minden területen kiválóak a magyar–horvát kapcsolatok.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.