Kövér László: Soros György halála után is folytatódik a küzdelem

2018. március 8., csütörtök 07:55, frissítve: csütörtök 12:20

Groteszk módon a Scorpions zenekar Wind of change (A változás szele) című száma fogadta szerda este azokat az érdeklődőket, akik Kövér László Fidesz-alapító, egyben az Országgyűlés elnöke és Tuzson Bence fideszes képviselő gödi választási fórumára látogattak el. A zenén kívül azonban minden körítés a változatlanság üzenetét hordozta, melyet jól tükrözött Kövér László előadásának első gondolatmenete: Ha nem a Fidesz–KDNP marad kormányon, akkor „Nem lesz Magyarország”.

„Olyan puccs zajlik Európában, mint amit a bolsevikok csináltak száz éve” – vezette fel Kövér László, hogy szerinte milyen világrengető tétje van az áprilisi választásoknak. Elmondása szerint Brüsszel politikusai, Soros György, illetve a balliberális elit arra szövetkezett, hogy lebontsák az „európai nemzetállamok szövetét”, amelyek gazdasági és politikai törekvéseik útjában állnak – köztük Magyarország.

„Jó, hogy Soros nem bírt a vérével” – hálálkodott Kövér László, mert szerinte a milliárdos nagyobb szerepvállalása lehetővé tette, hogy láthatóvá váljon az a hatalom, amiről korábban csak az összeesküvéshívők beszéltek. A házelnök szerint ezek a hatalmak olyan értékék eltörlésével szeretnék letörni az ellenállást, mint a kisgazdák által a múlt században megfogalmazott „Isten, haza, család”. A vallások meggyengítésén fáradoznak, a nemzeti tudat és közösségek felhígításán, a családokat pedig a különböző nemi identitások elfogadtatásával szeretnék meggyengíteni. Ilyen folyamatok eredményeként értékeli, hogy szerinte több már a muszlim diák Bécsben, mint az osztrák. „Itt tartunk” – sopánkodott Kövér, aki szerint a következő választás ezért nem hogy száz évre szól, de nem csak a magyarok sorsát döntheti el.

Kövér László gondosan időt szánt a kormány eredményeinek kommunikációjára. Ebben közönsége egy kis füzetecskében kapott segédletet, amiben a családi adókedvezménytől a rezsicsökkentésen át a nyugdíjasoknak adott Erzsébet-utalványokig tartott a hosszas felsorolás. Érdekesség, hogy füzetben kiemelték a nemzeti kastélyprogramot is, ám a felsorolásból kimaradt a miniszterelnök vejének, Tiborcz István érdekeltségének kastélya. Némi önkritikaként Kövér ugyanakkor megjegyezte, hogy felelősek azért, hogy kevés fiatal támogatja a pártot, másként kell beszélniük a fiatalokkal.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Gyomorforgató, hányingerkeltő” – mondta Kövér az ellenzéki összefogás felvillant lehetőségére. Szerinte egy „IQ-nuku, morálisan zavart ellenzékkel” állnak szemben. Az ő segítségükre pedig „bolsevik civil szervezetek” sietnek, mint a Trasparency International.

„A küzdelem akkor sem fog véget érni, ha Soros Györgyöt magához hívja Isten egy elbeszélgetésre” – zárta a fórumot Kövér, mert előkerülnek helyette mások, akik a helyébe lépnek.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.08.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.