Kövér László elismerte: volt bűvészkedés a választási körzetekkel

MN

2018. február 3., szombat 12:13, frissítve: szombat 18:20

„Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt” – mondja Kövér László azon a Reflektor blog birtokába jutott hangfelvételen, amely 2017 januárjában készült.

A blog szerint minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a felvételen Kövér László jellegzetes orgánuma hangzik fel. Íme, a bizonyíték:

A földrajzi bűvészkedéssel a házelnök arra utalhat, hogy 2011-ben, Lázár János terve alapján már a kormánypárt szájízének megfelelően formálták át a választókörzeteket: 176-ről 106-ra redukálták számukat, mégpedig úgy, hogy a körzethatárok átrajzolásával fideszes zónákat csaptak az addig baloldali szimpatizáns övezetekhez. Ezzel az ellenzéki zónák felhígultak, vagy éppen gettószerűen koncentrálódtak, és jelentőségük is csökkent.

Kövér László azt is elmondja a beszélgetés során, hogy a kormánypárti politikusok úgy gondolják, csak nem merik nyilvánosan kimondani, hogy

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába (…) Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak”.

Hozzáteszi, hogy a Fidesz semmi olyan nem tett, amit az előző kormányok ne tettek volna meg, ezért nem érez különösebb lelkifurdalást azzal kapcsolatban, ha törvényes keretek között a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van.

A blog szerkesztője azt mondta a Magyar Narancs.hu érdeklődésére, hogy a felvétel nem is politikai, hanem egy szakmai rendezvényen készült tavaly januárban.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján a hangfelvétellel kapcsolatban azt mondta: az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója. Hozzátette: egy leiratot látott, e szerint a tartalomban semmi vállalhatatlan kijelentés nincs. A választási rendszer ugyanolyan demokratikus mint 1990-ben volt, ugyanolyan esélyeket kínál mindenkinek, a korábbi aránytalanságokat pedig sikerült kiküszöbölni – közölte.

Nem csak ez a hangfelvétel lehet kínos a választási lázat Soros-kampánnyal hevítő Fidesz számára: nemrég Tállai András helyettes államtitkárról, a NAV elnökéről került ki leleplező erejű hangfelvétel: Tállai  arról beszél, a kormánypárt megpróbálja megcsinálni mindazt, amit a Jobbik mond.

A Fidesz–KDNP mezőkövesdi országgyűlési képviselője elismerte azt is, hogy az ellenzéki pártnak mind „a témaválasztás és a felvetés is valóságos”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.