Köves Slomó elnézést kért

MN

2018. február 5., hétfő 10:23, frissítve: hétfő 15:17

„Mint zsidó vezető kötelességem minden olyan politikussal és demokratikus politikai párttal keresni az együttműködést, akik segítik a zsidó hitélet és oktatás ügyét. Hollik Istvánnal csak egyszer-kétszer találkoztam, de a szocialista Steiner Pállal, Pásztor Tiborral vagy éppen Rogán Antallal és Puskás Andrással jól ismerjük egymást” – magyarázta vasárnap Köves Slomó a Zsidó.com oldalon.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője a főváros V. kerületében induló Hollik István szórólapján tűnt fel. Köves Slomó a kormánypárti politikus mellett kampányolva kifejtette, hogy a zsidó kulturális és hitélet megújult a Belvárosban, és a folyamat folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra. Hollik személyében pedig erre garanciát lát. Mindez a DK-s Vágó István Facebook-posztjából derült ki

Köves Slomó a Zsidó.comnak nyilatkozva hozzátette: lokális szintű támogatását bárki megkaphatja a „demokratikus pártok” jelöltjei közül, aki a belvárosi zsidó hitélet és közösségi élet ügyét fontosnak tartja, és cselekedetekkel is megerősíti. „Erről szólt ez a támogatás, de ha ez a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet, hogy hiba volt, ezért elnézést” – fogalmazott Köves. Majd hozzátette: szeretne Hollik Istvánnal arról beszélgetni, hogy Horthy Miklós nem volt államférfi (Hollik szerint igen), mert „a kormányzó lelkén szárad” kétszázezer doni és hatszázezer auschwitzi áldozat vére.

Az EMIH októberben vásárolta meg a Zsigmond Király Egyetemet, ahol februárban sportlétesítmény- (például stadion-) menedzseri képzés indul. Az egyetem honlapja szerint a képzésnek három védnöke van: Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.05.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.