Közel tízezer belügyi dolgozót támogatnak az Erzsébet-programban

2012. július 16., hétfő 21:03

Ebben az évben csaknem tízezer belügyi dolgozó és családja részesül támogatásban üdülési szolgáltatás formájában az Erzsébet-programnak köszönhetően, összesen 400 millió forint értékben – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) hétfőn az MTI-vel.

A belügyi szervek hivatásos állományú tagjai, kormánytisztviselői, közalkalmazottjai és munkavállalói számára június elején hirdették meg a pályázatot, a nyerteseket az MNÜA e-mailben értesítette – írták.

A kitűzött célok jók, de hogy ezzel meg lehet-e valósítani azokat, majd az idő dönti el. Az viszont valószínű, hogy a helyzeten javítani tudnak – nyilatkozott a Magyar Nemzetnek az Erzsébet-utalványról Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.


A támogatásra négy kategóriában – a rendőrség, a büntetés-végrehajtási intézetek dolgozói, a katasztrófavédelem hivatásos és civil állománya, illetve a többi belügyi szervhez tartozók – pályázhattak. Az elbírálásnál előnyt jelentett, ha a pályázó havi illetménye nem haladja meg a bruttó 300 ezer forintot, ha valaki a gyermekét egyedül neveli, illetve ha valaki három vagy annál több gyermeket nevel.

A sikeres pályázók, akik a pályázat benyújtásakor a szükséges ötezer vagy tízezer forintos önerőt befizették, a jövő év augusztusának végéig használhatják fel az üdülési támogatást a www.erzsebetprogram.hu honlapon található, BM-jellel megjelölt szálláshelyként feltüntetett üdülőkben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.