Közeledne az LMP a Momentum felé

2018. február 7., szerda 12:46, frissítve: szerda 14:26

Tapogatózni kezdett az LMP a Momentumnál – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a zöldpárt elnöksége nemrég arról döntött, hogy hivatalosan is tájékozódniuk kellene Fekete-Győr Andrásék választási terveiről. Éppen ezért Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje még múlt csütörtökön levelet küldött a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”.

Úgy tudjuk, hogy válasz egyelőre nem érkezett. Lapunk mindenesetre már kereste Fekete-Győr Andrást, amint sikerül vele beszélnünk, cikkünket frissítjük.

Az LMP már számtalan esetben deklarálta, hogy korszakváltást akar, és a jelenlegi parlamenti pártokkal nem tart elképzelhetőnek választási együttműködést. A Momentum pedig éppen ilyen formáció, fiatalokból áll, és nem is parlamenti párt. Az már más kérdés, hogy az elmúlt időszakban nem volt éppen felhőtlen közöttük a viszony. Emlékezetes például, hogy tavaly augusztusban a Momentum által szervezett Nyitás fesztiválról kidobták Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, mert szerintük minősíthetetlenül viselkedett.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.