Közmeghallgatással csitítanák az indulatokat Őcsényben

Vég Márton

Vég Márton

2017. október 12., csütörtök 19:20, frissítve: csütörtök 21:03

Őcsényben már 420 ember is helyi népszavazást kezdeményezhet, de nem a migránsügyben tervezik kikérni a lakosság véleményét.

Október 1-jétől már könnyebb lesz helyi népszavazást tartani a Tolna megyei Őcsényben, ugyanis a menekültellenességéről elhíresült község önkormányzata még szeptember 27-én úgy döntött, hogy az eddigi 25 százalék helyett már az őcsényi választópolgárok 20 százaléka is kezdeményezhet helyi népszavazást. Ez mintegy 420 embert jelent. „Véletlen egybeeséséről van szó” – válaszolta lapunk kérésére Fülöp János, Őcsény lemondott polgármestere. Szerinte nem azért született meg a rendelet, hogy könnyebben lehessen migránsügyben vagy a képviselő-testület feloszlatásáról helyi népszavazást tartani. Őcsényben szeptember 25-én este volt az a falugyűlés, ahol a menekültellenes tiltakozás kialakult, mert egy panziós néhány napra elszállásolt volna Magyarországon legálisan, törvényesen tartózkodó menekült családokat, főleg gyerekeket.

Fülöp János a botrány miatt kialakult helyi politikai hangulat miatt lemondott, emiatt december 17-én időközi polgármester-választás lesz. A volt faluvezető azt mondta lapunknak, hogy valószínűleg elindul a választáson, amit szerinte minden bizonnyal meg is fog nyerni. Az induláshoz szükséges ajánlásokat október 24-től lehet gyűjteni. Az indulatok lecsillapodását és a téma kibeszélését elősegítheti, hogy október 30-án közmeghallgatás lesz Őcsényben.

A szerkesztő ajánlja

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például a nácikkal kollaboráló francia politikusoktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Lándori Tamás

Döntenek ma a lúgos perben: összeszedtük a vád és a védelem főbb állításait

A negyedik – és minden valószínűség szerint nem az utolsó – bírói tanács dönt a bűncselekmény ügyében.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

x
Rendkívüli hír