Krízisközpont készül a hajléktalanoknak Győrött

2012. augusztus 7., kedd 07:08, frissítve: kedd 08:32

Novemberre készül el a hajléktalanok krízisközpontja Győrött. A beruházásra 250 millió forintot fordít az önkormányzat.

A beruházás már megkezdődött, arra 250 millió forintot fordít az önkormányzat saját forrásból – mondta Szabóné Vörös Ágnes népjóléti osztályvezető. Egy önkormányzati tulajdonú épületet újítanak fel, a létesítményben 70 adagos konyhát, 60 férőhelyes nappali melegedőt és 60 férőhelyes téli krízisszállót rendeznek be. Egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget biztosítanak az intézményben a fedél nélkül maradt embereknek, és mentális segítséget is nyújtanak nekik.

A fejlesztés célja, hogy jobb körülmények között helyezhessék el a rászorultakat – mondta el az osztályvezető. Az új krízisközpont megnyitásával ugyanis a hajléktalanokat segítő szolgálat befogadóképessége nem növekszik, mivel bezárják azt a helyet, ahol korábban fogadták telente a hajléktalanokat.

A fedél nélküli emberekről a nagy nyári melegben is gondoskodik a szolgálat, ezekben a napokban folyadékkal látja el őket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.