L. Simon: Szükségünk van az egyéni áldozatokon nyugvó közös sikerekre

PR

2012. augusztus 20., hétfő 21:22, frissítve: kedd 10:04

Szent István és Eger egyaránt áldozatot hozott a nemzetért, előbbi keresztény országgá tette Magyarországot, Dobó István és harcostársai pedig a törökök megállításával megvédték Szent István örökségét – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára hétfőn Egerben.

L. Simon László az állami ünnep alkalmából tartott városi díszünnepségen azt mondta: mindennapi életünk során mindannyian meghozhatjuk azokat a kis áldozatokat, amelyek segítenek életben tartani a nemzeti emlékezetet és kultúrát. Az áldozathozatal ugyanis „vörös vonalként húzódik végig a magyar történelmen”, abból tanulhatnak az egymást követő nemzedékek – jelentette ki.

Kiemelte, szükségünk is van az olyan egyéni áldozatokon nyugvó közös sikerekre, mint például az olimpiai szereplés, mert erősíthetik megtépázott nemzeti öntudatunkat és javíthatják a külföldön rólunk kialakult képet. A nyolc arany-, a sok ezüst- és bronzérem a határon túlra, kisebbségbe kényszerült testvéreinknek is erőt és hitet ad.

Tudjon meg többet az augusztus 20-ai eseményekről!

„Köszönjük sportolóinknak, művészeinknek, tudósainknak a nagy lélekemelő teljesítményeket, és köszönjük minden magyar ember egyszerű, látszólag nem olyan jelentős személyes áldozatát is, amely áldozat, küzdelem benne van a jelenlegi kormány minden politikai, gazdasági, kulturális küzdelmében és sikerében is” – fogalmazott az államtitkár.

L. Simon László beszédében kitért arra, hogy a jövőre lesz az Egri csillagok szerzője, Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója, s a kulturális államtitkárság méltó módon kívánja megünnepelni ezt a jeles eseményt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.