Láng Zsoltot jelölte polgármesternek a II. kerületi KDNP

MNO

2014. május 28., szerda 16:41, frissítve: szerda 16:52

Láng Zsoltot javasolja a Fidesz–KDNP közös II. kerületi polgármester-jelöltjének a KDNP helyi alapszervezetének elnöksége.

Láng Zsolt nyolcadik éve vezeti a városrész önkormányzatát, mely időszakra a nyugodt fejlődés és a kerületi polgárokkal való párbeszéd volt jellemző. Irányítása alatt a kerületi önkormányzat évről évre hitelfelvétel és eladósodás nélkül volt képes nem pusztán a magas színvonalú intézményhálózat működtetésére, hanem a fejlesztések finanszírozására is – írja közleményében Kocsy Béla, a KDNP budapesti, II. kerületi szervezetének elnöke.

– A II. kerület vezetése olyan felelősség, amely szakmailag felkészült, tisztességes, a városrészünk és lakói iránt elkötelezett embert kíván. Az elmúlt évek közös munkája alapján Láng Zsoltot ilyen politikusnak ismertük meg, így jó szívvel és örömmel ajánljuk a kerületi választópolgárok figyelmébe.

„Kereszténydemokrataként hisszük, hogy egy önkormányzati vezető egyik legfontosabb feladata a helyi közösségek megerősítése és szolgálata, így különösen jelentősnek tartjuk, hogy a kerület 2013-ban Idősbarát Önkormányzat-díjat, 2010-ben pedig Családbarát Önkormányzat-díjat kapott.”

A Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete elismeri Láng Zsolt eddigi munkáját, támogatja és javasolja a Fidesznek a jelölését, illetve felkéri, hogy folytassa a megkezdett értékközpontú városvezetést – zárul a párt közleménye.

Guiness-rekord a második kerületben

Mint arról korábban beszámoltunk május 22-én felállították a matricaragasztás Guinness-rekordját a második kerületben. Gyermeknap alkalmából egyszerre ezer alsó tagozatos kisgyerek ragasztotta a kerület címerét egy matricaalbum borítójára. A második kerületet bemutató matricás mesealbumot kapnak az óvodások és az alsó tagozatosok az önkormányzattól gyermeknapra.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Ez az egész mese itt játszódik, a kerületben, az iskoláik körül, a kedvenc fagyizójukat mutatja meg, tehát úgy gondolom, erősíti azt az érzést ezekben a kisgyerekekben, hogy megismerjék azt a nagyon szép és szerethető kerületet, városrészt, amelyben élnek” – mondta Láng Zsolt, a kerület polgármestere.

Március 20-án arról írtunk, hogy megkezdődött a budapesti Klebelsberg-kastély felújítása, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár jelenlétében csütörtökön letették a pesthidegkúti intézmény rekonstrukcióját szolgáló beruházás alapkövét. Láng Zsolt a magyar történelem egyik legnagyobb miniszterének nevezte Klebelsberg Kunót. Szerinte a kastély felújítását követően még méltóbban emlékezhet rá az ország.

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.