Lapid Lajos is felelős abban, hogy ártatlanok sérültek meg

NT

2011. december 10., szombat 05:00

A Magyar Nemzet értesülései szerint hamis tanúzás gyanújával folytat büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány egykori közbiztonsági helyettese, Lapid Lajos tanúvallomása kapcsán – egyelőre ismeretlen tettes ellen. A lap információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette. Skoda Gabriella arról tájékoztatott, a nyomozás határidejét április 6-ig meghosszabbították.

Az ügyben Gőbl György tett feljelentést tavaly szeptemberben, aki a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnöke. A feljelentés szerint a volt főkapitány a 2006. október 23-án levezényelt Kossuth téri kiürítés és az aznapi oszlatások jogellenességének kimondásáért indult polgári per egyik tárgyalásán azt állította: aznap délután az Alkotmány utcai oszlatás kapcsán nem őt bízták meg annak vezetésével, ezért nem tud arról mit mondani – írja a szombaton utcára kerülő Magyar Nemzet.

A lap kitér rá, hogy a 2006. október 23-i eseményekről készített rendőrségi Papp-jelentés, valamint a hivatalos rendőrségi okiratok is bizonyítják, hogy 2006. október 23-án egész nap Lapid Lajos volt a biztosítás parancsnoka. Továbbá arra is fény derül a dokumentumokból, hogy Lapid volt az a személy, aki utasítást adott az Alkotmány utcai tömegoszlatás megindítására, majd annak folytatására a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, egészen az Astoriáig.

Mint ismert, a történet vége az lett, hogy rengetegen szenvedtek súlyos vagy maradandó sérüléseket – ártatlanul –, amiben Gergényi mellett Lapid Lajosnak is döntő szerepe volt.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.