Lázár János: Az emberek új irányt akarnak

MN

2018. február 25., vasárnap 22:25, frissítve: hétfő 10:29

Bár előzőleg nem tervezték, végül mégis tartottak eredményértékelő fideszes sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen vasárnap este. A vesztes jelölt, Hegedűs Zoltán alpolgármester és Lázár János együtt állt ki a sajtó képviselői elé. Mindketten Almási Istvánt méltatva kezdték beszédüket.

„A mai napon a piszkos kampány győzött, sok sikert kívánok a győztesnek” – mondta Hegedűs Zoltán. Később kérdésre válaszolva bejelentette, hogy meghajol a választók akarata előtt, „nem engem választottak, így én holnap le fogok mondani az alpolgármesteri posztról”. Képviselői mandátumát azonban megtartja.

Lázár János azzal kezdte, hogy mindenkinek megköszönte, aki részt vett a választáson. Külön megköszönte a 9500 fideszes szavazatot, és hangsúlyozta, hogy ez ugyanannyi, mint az előző választáson. Szerinte óriási eredmény, hogy ők kitartottak a Fidesz mellett. „Eddig és ezután is azon fogunk dolgozni, hogy Hódmezővásárhely fejlődjön. Tovább szeretnénk dolgozni, hogy ez a város még jobb lehessen” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy az országgyűlési választáson is hasonlóan járnak, úgy válaszolt Lázár János, hogy ez polgármester-választás volt. Ezt egyébként többször, több kérdésre is elmondta.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Majd meglátjuk” – így válaszolt arra a kérdésre, amely egy korábbi utalására vonatkozott, miszerint ha nem Hegedűs Zoltán nyer, akkor a város vesztes lesz. Később sem válaszolt arra a kérdésre, hogy együtt tud-e működni Márki-Zay Péterrel. „A választás mindjárt itt van” – hangsúlyozta, hozzátéve, ki tudja, mi lesz április 8-a után.

„Mi veszítettünk, az ellenfelünk nyert. Azon fogunk dolgozni, hogy a polgárok bizalmát elnyerjük – mondta. – Világos és egyértelmű eredmény született, ahogy 2014-ben is. Az ember egyszer nyer, egyszer veszít. (…) Az emberek új irányt akarnak a városnak adni, hajrá!”

A negatív kampányra vonatkozó kérdésre Lázár János úgy válaszolt, hogy csak ellene folyt olyan.

Mint mondta, már beszélt Orbán Viktorral, aki rajta keresztül megköszönte a Fidesz szavazóinak és az aktivistáknak a támogatást. Az eredményeket még nem értékelték, majd hétfőn.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.