Lázár János: Ha a Fidesz nyer, jöhet a nemzeti mobilszolgáltató

MN

2018. január 11., csütörtök 23:01, frissítve: péntek 07:24

Bár hivatalosan még nincs kampányidőszak, Lázár János miniszterként az eddigi legnagyobb választási ígéretét tette meg csütörtökön Hódmezővásárhely-Szikáncson tartott beszédében, amelyet mintegy százan hallgattak a helyszínen.

A Miniszterelnökség vezetője emlékeztetett, hogy bár az 1994 és 1998 között privatizált közmű-szolgáltatásokat sikerült újra legalább részben állami kézbe venni – ami szerinte feltétele volt a rezsicsökkentésnek – továbbra sincs állami mobilcég.

„Ezért amennyiben a Fidesz megnyeri a választást 2018-ban, a következő ciklusban újra meg kell próbálkozni azzal, hogy legyen nemzeti tulajdonban lévő mobilszolgáltató” –

mondta a Lázár János a fórumon. Hozzátette, kormányzati terv  hogy minél több közigazgatási szolgáltatást lehessen elektronikusan intézni, összességében 170 milliárd forintot fordítanak erre a célra. A kancelláriaminiszter ezzel a Fidesz pártgyőzelmét tette meg feltételként egy vélhetően több tízmilliárdos vállalatalapításhoz, amire az Országgyűlésnek is rá kell bólintania, és amelyet az adófizetők pénzéből finanszíroznak majd. 

Lázár János minden jelenlévőt arra biztatott, vegyen részt a február 25-ei hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, majd áprilisban az országgyűlési választáson. Arra kérte az embereket, támogassák Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert – aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként indul –, hogy folytathassa a novemberben elhunyt Almási István polgármester által elkezdett munkát.

Hegedűs Zoltán elmondta, Hódmezővásárhelyen 2014 és 2019 között a település ötvenévi adóbevételének megfelelő összeget, mintegy 200 milliárd forintot költenek el fejlesztésre, több mint hatvan helyszínen folynak beruházások a városban. Hozzátette: a legnagyobb fejlesztés az elkerülő utak építése, amelyek naponta 18 ezer átmenő járműtől szabadítják meg a várost – idézi a jelölt szavait az MTI.

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.