Lázár János: Ha a Fidesz nyer, jöhet a nemzeti mobilszolgáltató

MN

2018. január 11., csütörtök 23:01, frissítve: péntek 07:24

Bár hivatalosan még nincs kampányidőszak, Lázár János miniszterként az eddigi legnagyobb választási ígéretét tette meg csütörtökön Hódmezővásárhely-Szikáncson tartott beszédében, amelyet mintegy százan hallgattak a helyszínen.

A Miniszterelnökség vezetője emlékeztetett, hogy bár az 1994 és 1998 között privatizált közmű-szolgáltatásokat sikerült újra legalább részben állami kézbe venni – ami szerinte feltétele volt a rezsicsökkentésnek – továbbra sincs állami mobilcég.

„Ezért amennyiben a Fidesz megnyeri a választást 2018-ban, a következő ciklusban újra meg kell próbálkozni azzal, hogy legyen nemzeti tulajdonban lévő mobilszolgáltató” –

mondta a Lázár János a fórumon. Hozzátette, kormányzati terv  hogy minél több közigazgatási szolgáltatást lehessen elektronikusan intézni, összességében 170 milliárd forintot fordítanak erre a célra. A kancelláriaminiszter ezzel a Fidesz pártgyőzelmét tette meg feltételként egy vélhetően több tízmilliárdos vállalatalapításhoz, amire az Országgyűlésnek is rá kell bólintania, és amelyet az adófizetők pénzéből finanszíroznak majd. 

Lázár János minden jelenlévőt arra biztatott, vegyen részt a február 25-ei hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, majd áprilisban az országgyűlési választáson. Arra kérte az embereket, támogassák Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert – aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként indul –, hogy folytathassa a novemberben elhunyt Almási István polgármester által elkezdett munkát.

Hegedűs Zoltán elmondta, Hódmezővásárhelyen 2014 és 2019 között a település ötvenévi adóbevételének megfelelő összeget, mintegy 200 milliárd forintot költenek el fejlesztésre, több mint hatvan helyszínen folynak beruházások a városban. Hozzátette: a legnagyobb fejlesztés az elkerülő utak építése, amelyek naponta 18 ezer átmenő járműtől szabadítják meg a várost – idézi a jelölt szavait az MTI.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.