Lázár János: Márki-Zay hadat üzent a kormánynak

2018. március 19., hétfő 09:01, frissítve: hétfő 09:55

Azzal, hogy Márki-Zay Péter szerint Trianon lesz, ha a Fidesz nyer április 8-án, a hódmezővásárhelyi polgármester hadat üzent a kormánynak, a Fidesznek és Orbán Viktornak – mondta Lázár János, miután bejelentette a választási kampányban, hogy a tervezettnél tíz nappal korábban, kedden átadják a települést elkerülő utat.

A fideszes politikus hozzátette: ha a polgármester háborúskodásba taszítja a várost, akkor nem a Fidesz fog az ország számára, hanem Hódmezővásárhely számára fog Márki-Zay Péter Trianont jelenteni.

A Facebookon közvetített bejelentkezésben a kancelláriaminiszter azt kérte Hódmezővásárhely polgármesterétől, hogy a város ügyeivel foglalkozzon: kár háborúzni Orbán Viktorral vagy a Fidesszel. Ha a polgármester háborúzni akar, akkor a város Lázár szerint elveszti egy régi barátját, szövetségesét.

A fideszes politikus úgy véli, Márki-Zaynak a városért kell dolgoznia, nem a várost felhasználnia a miniszterelnöki ambícióira. „Ez egy veszélyes, hibás dolog” – mutatott rá Lázár, hozzátéve, hogy nem haragszanak, nem sértődtek meg, és szeretnének együttműködni Márki-Zayjal.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.