Lázár János nyomában: Deutsch Tamás Brüsszelből riogat videoüzenetével

MN

2018. március 18., vasárnap 13:33, frissítve: vasárnap 18:57

Lázár János bécsi videója után Deutsch Tamás is hasonlóra vállalkozott, a brüsszeli Molenbeek negyedben készített felvételeket. A Fidesz európai képviselője úgy ítéli, a környék a bevándorló dzsihadisták európai fővárosa, noha azt korábban francia ajkú keresztény munkások lakták. Üzenetében azt hangsúlyozza, hogy április 8-án megakadályozhatjuk, hogy Magyarország is erre a sorsra jusson.

Mint elmondta, a két évtizeden át hivatalban maradó szocialista polgármester tudatos betelepítési politikájának következményeként könyvelhető el, hogy 30-40 ezer észak-afrikai települt be a környékre, ami szerinte azzal a primitív hatalmi reménnyel magyarázható, hogy majd ezzel nő a szavazótábora. Deutsch Tamás úgy látja, a lépés magával vonta a romló közbiztonságot, ahogy a negyvenszázalékos munkanélküliséget is.

Hozzátette, „egyáltalán nem szelíd eszközökkel alakították át a város arculatát” az ide érkező illegális bevándorlók, sőt azok szoros összefüggésbe hozhatók a terrorizmussal is – vélte.

A videóban egyébként migránsok jellemzően a szöveg alá vágott fotókon látszanak, Deutsch Tamás leginkább üres utcákon beszél. A rövid vágóképekkel tűzdelt felvétel nem dokumentálja az elmondottakat.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Lázár János hasonló útja után számos hivatalos közleményben megdöbbentőnek nevezték a szomszédos ország fővárosának becsmérlését, itthon pedig számtalan mém is született.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.