Lázár videója miatt cetlikkel üzennek a magyaroknak Bécsben

MN

2018. március 9., péntek 18:30, frissítve: péntek 18:49

„Ha a mi Bécsünk annyira piszkos, nem biztonságos, és akkora a bűnözés, miért nem marad a remek Magyarországon?” – így fordítható le az a német mondat, amellyel a bécsiek üzennek a magyaroknak Lázár János bécsi látogatása miatt.

A „wenn unser Wien so schmutzig, unsicher und kriminell ist, warum bleiben Sie nicht in Ihrem tollen Ungarn?” német nyelvű cetliket a magyar rendszámú autókra teszik ki az osztrák fővárosban – írja a 444.hu egyik olvasójának fotója alapján. 

A kancelláriaminiszter a Facebookról letiltott, majd ismét letölthetővé vált videójában arról beszél, hogy az osztrák főváros Favoriten városrészében, ahol húsz évvel ezelőtt még nem voltak bevándorlók, az eredeti lakosságból már csak nyugdíjasok maradtak, ráadásul a politikus koszosnak és rendezetlennek találta a bécsi kerületet, és hozzátette, ha az ellenzék nyer a választásokon, Budapestre is ez a sors várhat.

A videó nagy felháborodást váltott ki az osztrákok körében, bár Sebastian Kurz visszafogottan reagált rá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.