Lecsapott a vihar Budapestre + Kép

LM

2012. május 12., szombat 22:10, frissítve: vasárnap 12:03

Viharos erejű széllel érkezett meg a hidegfront Budapestre, mely több mint 10 fokos lehűlést hoz.

A Dunántúlon Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére, valamint Vas és Zala egy részére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Volt, ahol 80 km per órás szelet is mértek. A Dunántúl többi részén, valamint a fővárosban és Pest megyében másodfokú riasztás van érvényben. A lehűlés tényét támasztja alá az Időkép.hu honlapon olvasható bejegyzés is, amely szerint Mosonmagyaróváron rövid idő alatt 28 fokról 18-ra zuhant a hőmérséklet.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A Főkert az MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a budapestieket, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében lehetőség szerint ne parkoljanak, illetve hosszabb ideig ne tartózkodjanak a fák alatt. Hozzátették, hogy az esetleg leszakadó ágakat munkatársaik a lehető legrövidebb idő alatt elszállítják.

Forrás: Hír TV

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.