Lecsapott az internet népe Lázár migránsozós videójára

MN

2018. március 7., szerda 19:55, frissítve: csütörtök 07:23

Sokakat felháborított Lázár János kedden közzétett videója: mások mellett Bécs nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnoka, Bécs integrációért felelős osztályvezetője és a Wiener Zeitung szerkesztője is kemény kritikákat fogalmazott meg.

A kancelláriaminiszter ugyanis kedden Bécsbe látogatott, és azzal riogatott, hogy az osztrák fővárosba az elmúlt húsz év alatt érkezett külföldiek kiszorították a helyi fehér keresztény lakosságot, és Budapestre is ez a sors várhat, ha az ellenzék nyer a választáson.

Ezt persze az internet népe sem hagyhatta szó nélkül, így a miniszter egy csapásra mémmé vált a Coubon.

Lássuk:

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Azt pedig már megmutattuk, ahogy a miniszter az adócsalással gyanúsított Gáspár Győző, alias Győzike hangján szólal meg:

Egyébként gyűlöletkeltő tartalomra hivatkozva a Facebook letiltotta a videót, és Bécs sem hagyta annyiban. Szijjártó Péter azonban védelmébe vette a minisztert, Lázár pedig közölte: a Facebook európai központjánál tiltakozik „a cenzúra ellen”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.