Lecsaptak a méhek Fejér megyében, sokakat kórházban ápolnak + Videó

NT

2012. április 28., szombat 15:46, frissítve: szombat 18:09

Méhek támadták meg egy rendezvény résztvevőit a Fejér megyei Nagylók község határában szombat dél körül. A mentők 18 gyermeket és felnőttet szállítottak a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba; közülük hat beteg állapota súlyos – mondta el a Fejér megyei vezető mentőtiszt az MTI-nek. Stabil a kórházba szállítottak állapota.

Pápai Imre tájékoztatása szerint a mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyermeket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket.A rendezvény 375 résztvevője egy tanösvényt járt be, amelynek egyik végére – egy virágzó repcetábla közelébe – már korábban méhkaptárakat telepítettek – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes szerint a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy pedig bekerülhettek a rovarok vonulási útjába, s megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, amivel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.

Feketekaptár

A Hír TV délután 4 órakor a helyszínről úgy tájékoztatott, hogy a nagylóki turistaháztól 2-3 kilométerre egy tanösvényen történt a méhtámadás, amely után - az MTI információitól eltérően - 28 sérültet szállítottak a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba. Úgy tudni, volt olyan sérült, akit 50-60 méhcsípés is ért, a többség azonban megúszta egy-két csípéssel. A csoportot egyébként teljesen váratlanul érte a támadás.

A turistacsoportot szervezők úgy tájékoztattak, ezt a túrát több éve rendszeresen megszervezik, és mindig pontosan kijelölték az útvonalat, illetve a kóbor- és házőrző kutyák elhelyezkedésére is mindig felhívták a figyelmet. A méhkaptár valószínűleg engedély nélkül létesült, a szervezőknek nem is volt róla tudomásuk.

Több sérültet egyébként már a turistaház mellett felállított mentősátorban elláttak, és közülük és jó néhányan már hazamentek. A kórházban ápoltak vélelmezhetően allergiásak is a méhcsípésre – jelentette a Hír TV tudósítója.

Stabil a székesfehérvári Szent György Kórházba szállított, a Fejér megyei Nagylóknál szombaton méhtámadást szenvedett betegek állapota, s a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba kerültek közül sincs senki életveszélyben – tudta meg az MTI az intézményektől.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.