Lefoglalta a rendőrség a Fidesz és Lévai Katalin ajánlásait

MN

2018. március 16., péntek 10:38, frissítve: péntek 17:28

Elindult a rendőrségi nyomozás Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt, derült ki a helyi választási bizottság szerda esti ülésén – írja az Index. Azt, hogy a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit, a jegyzőkönyv szerint Makranczi László jegyző, a helyi választási iroda vezetője közölte a választási bizottsággal.

Az ülésen azért volt szó a Fidesz és Lévai Katalin pártja, a Lendülettel Magyarországért ajánlásairól, mert Lévai nem lehetett jelölt Zuglóban, miután ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és 27 esetben teljes volt az egyezés.

Az ajánlások sorrendje is megegyezett. Ráadásul volt sok duplikáció is, vagyis ugyanaz a választópolgár kétszer is szerepelt az íveken. A történtek miatt Szávay István jobbikos képviselő, a párt helyi jelöltje tett feljelentést, amiatt indulhatott a nyomozás.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.