Legalább 15 családot vert át a csalópáros

MN

2018. január 21., vasárnap 13:50, frissítve: vasárnap 21:03

Jelenleg is szabadlábon van az a csalópáros, akik országszerte tucatnyi családot vertek át: játszótér építését vállalták, de miután felvették az előleget, eltűntek a megrendelők pénzével – írja a Hír TV online változata.

A tettesek, egy férfi és egy nő az ország legtávolabbi pontjain cserkészték be ügyfeleiket, összesen 15 családot károsítottak meg. A csalók akár 450-500 kilométert is utaztak, hogy ne keltsenek feltűnést, ami egy ideig sikerült is nekik.

Noha a rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a páros ellen, mostanáig nem kerültek őrizetbe. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el több információt a Hír TV Panaszkönyv című műsorának.

A gyanúsítottakat a televízió stábja próbálta elérni újfehértói otthonukban és azon a telefonon is, amelyen a rendeléseket felvették, de nem jártak sikerrel.

Klacsmann Dávid ügyvéd szerint csak akkor vonják be a vállalkozó hivatalos engedélyét, ha jogerős ítélet mondja ki bűnösségét.

„Amennyiben a vállalkozóval szemben büntetőeljárás van folyamatban, és ténylegesen megtörténik a bűncselekmény megállapítása, csak azt követően történik a vállalkozói engedélynek a bevonása” – ismertette Klacsmann. Az ügyvéd szerint nem árt óvatosnak lenni még a becsületesnek tűnő vállalkozóval szemben is. Érdemes utánanézni az interneten az ingyen elérhető adatbázisokban, hogy létező vállalkozásról van-e szó és kik állnak a cég mögött.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.