Legalább 15 családot vert át a csalópáros

MN

2018. január 21., vasárnap 13:50, frissítve: vasárnap 21:03

Jelenleg is szabadlábon van az a csalópáros, akik országszerte tucatnyi családot vertek át: játszótér építését vállalták, de miután felvették az előleget, eltűntek a megrendelők pénzével – írja a Hír TV online változata.

A tettesek, egy férfi és egy nő az ország legtávolabbi pontjain cserkészték be ügyfeleiket, összesen 15 családot károsítottak meg. A csalók akár 450-500 kilométert is utaztak, hogy ne keltsenek feltűnést, ami egy ideig sikerült is nekik.

Noha a rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a páros ellen, mostanáig nem kerültek őrizetbe. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el több információt a Hír TV Panaszkönyv című műsorának.

A gyanúsítottakat a televízió stábja próbálta elérni újfehértói otthonukban és azon a telefonon is, amelyen a rendeléseket felvették, de nem jártak sikerrel.

Klacsmann Dávid ügyvéd szerint csak akkor vonják be a vállalkozó hivatalos engedélyét, ha jogerős ítélet mondja ki bűnösségét.

„Amennyiben a vállalkozóval szemben büntetőeljárás van folyamatban, és ténylegesen megtörténik a bűncselekmény megállapítása, csak azt követően történik a vállalkozói engedélynek a bevonása” – ismertette Klacsmann. Az ügyvéd szerint nem árt óvatosnak lenni még a becsületesnek tűnő vállalkozóval szemben is. Érdemes utánanézni az interneten az ingyen elérhető adatbázisokban, hogy létező vállalkozásról van-e szó és kik állnak a cég mögött.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.