Legkorábban hétfőn oldhatják föl a szmogriadót

MNO

2009. január 11., vasárnap 13:19

A szmogriadó feloldása akkor lehetséges, ha a szálló por koncentrációja 24 órán keresztül a riasztási határérték alatt marad - mondta Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az MTI-nek vasárnap. Az intézkedés felülvizsgálatára legkorábban hétfőn kerülhet sor – tette hozzá.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentése szerint a főváros levegője erősen szennyezett. A nitrogén-oxidok koncentrációja az egészségügyi, a szálló por koncentrációja a riasztási küszöbérték fölött alakul. Hétfőre kismértékű javulás várható. Czuk Dorottya közölte: a Főpolgármesteri Hivatal miniszteri rendelet szerint a sajtóorgánumokon keresztül köteles tájékoztatni a lakosságot a légszennyezettség miatt teendő intézkedésekről. Kiemelte: a hivatal már pénteken közleményben figyelmeztetett, hogy Budapest légszennyezettsége megközelíti a tájékoztatási küszöbértéket. Tette ezt azért, hogy a lakosság időben felkészülhessen az esetleges korlátozó intézkedésekre. Szombaton, amikor a légszennyezettség mértéke elérte a tájékoztatási fokozatot, a hivatal a sajtón keresztül eleget tett a tájékoztatási kötelezettségének. Az MTI kérdésére a sajtófőnök elmondta: nem merült fel, hogy a szmogriadó időszakára esetleg felfüggesszék a parkolási díjfizetési kötelezettséget a főváros területén.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.