Lemond a Momentum vezetése, ha nem jutnak be a parlamentbe

MN

2018. április 5., csütörtök 19:58, frissítve: csütörtök 20:10

A Momentum teljes elnöksége lemond, ha nem kerülnek be a parlamentbe a vasárnapi választáson.

Ezt Fekete-Győr András elnök mondta az Azonnali kérdésére a párt sajtótájékoztatóján. A politikus szerint júniusban lenne náluk tisztújítás, de ha így alakul, előre hoznák. A tisztújításig pedig egy ügyvivő testület, reményei szerint a jelenlegi elnökség folytatná a munkát.

A Momentum elnöke a sajtótájékoztatón egyébként kifejezetten a politikai béke fontosságáról és szükségességéről beszélt, majd azt mondta: épp a mögötte álló négy jelölt – az exfideszes és exjobbikos Körömi Attila, az exegyüttes Cseh Katalin, az ex-LMP-s Falta Milán és az ex-DK-s Szarvas Koppány Bendegúz – a bizonyíték arra, hogy ideológiákat és szekértáborokat áthidalóan is lehet politizálni.

Szerinte Magyarország jövője is az, hogy az ideológiáktól függetlenül mindenki tudjon együtt dolgozni. Ezt alátámasztva elmondta, hány más ellenzéki jelölt javára lépett vissza a Momentum már ebben a kampányban.

Fekete-Győr azt is megerősítette: a visszalépések sora még nem ért véget.  

Az Azonnali felvetésére pedig kifejtette, hogy az 5 százalék fölötti eredmény történelmi siker lenne, mert soha nem jutott még be párt egyéves építkezés után a parlamentbe – de csak az 1 százalék alatti választási eredményt tartaná „abszolút kudarcnak”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.