Lemondott a zaklatással is vádolt igazgató

TL

2012. július 31., kedd 22:01

Lemondott vezetői megbízásáról és betegállományba került a nagykanizsai Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének igazgatója, aki ellen nemrég fegyelmi eljárás indult a dolgozók panaszai nyomán.

Cseresnyés Péter (Fidesz–KDNP), Nagykanizsa polgármestere kedden, a közgyűlés rendkívüli, zárt ülésén tárgyalt ügyről elmondta az MTI-nek, hogy az igazgató kedden lemondott vezetői megbízásáról és betegállományba került, ezt a testület tudomásul vette. A vezető két hónapos felmondási idejére az intézmény mentálhigiénés csoportjának vezetőjét bízták meg az igazgató helyettesítésével, de várhatóan pályázatot írnak ki a megüresedett posztra.

Július 17-én a nagykanizsai közgyűlés szintén zárt ülésen döntött arról, hogy a panaszok meghallgatása után fegyelmi eljárásban tisztázzák: felelősségre vonható-e a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének igazgatója, aki ellen egyebek mellett a zaklatás vádját is megfogalmazta egy dolgozó. A polgármester most elmondta továbbá azt is, hogy a fegyelmi eljárást megszüntették, mert elindítására a törvényi változások miatt már nem volt hatásköre a közgyűlésnek.

Megalázta és semmibe vette az intézmény tagjait

Az eset előzménye, hogy Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke júniusban levélben kérte Nagykanizsa polgármesterét, indítson soron kívüli vizsgálatot. Az intézmény dolgozóinak panaszai alapján írt levelében többek között arról számolt be, hogy a jelzések szerint a nemrég kinevezett vezető megalázza a dolgozókat és semmibe veszi az ápoltakat. Az önkormányzat négytagú bizottságot állított fel a panaszok kivizsgálására, hogy kiderüljön, az igazgató megszegte-e közalkalmazotti jogviszonyából eredő kötelezettségeit.

A Zalai Hírlap a birtokába került jegyzőkönyvek alapján július közepén beszámolt az alkalmazottak panaszairól, miszerint nehezményezték, hogy naponta csak egy gumikesztyűt kaphatnak, valamint a korábban használt fertőtlenítő- és tisztítószerek helyett háztartási vegyszereket kell használniuk. A dolgozók szerint továbbá az igazgató nem fogadja a köszönésüket, nem hallgatja meg a problémáikat, és a terápiás szobában lévő masszázsfotelt „kisajátította".

A jegyzőkönyv alapján a lap írása arra is kitér, hogy az egyik női dolgozó zaklatással vádolta meg az igazgatót, állítása szerint az többször vele masszíroztatta magát, hivatalos ürüggyel a lakására hívta, és az egyik közösségi portálon is üzengetett neki.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.