Lemondott Őcsény polgármestere

MN

2017. szeptember 27., szerda 19:25, frissítve: szerda 22:51

Fülöp János, Őcsény polgármestere a szerda este hat óra után kezdődő képviselő-testületi ülésen kijelentette: vagy a hattagú testület mond le, vagy ha ez nem történik meg, ő adja vissza a mandátumát. A testület szavazott a saját feloszlatásáról, és 4:3-ra a nemek győztek, vagyis a testület marad. A polgármester pedig lemondott – írja a 24.hu.

Fülöp János döntését az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretné segíteni a településen kialakuló, feszült helyzet megoldását. „Sikerült a falu lakóit megosztani, nem akarom a feszültséget tovább fokozni” – fogalmazott.

Elsőként lapunk számolt be Fülöp János lemondásáról. „Itt 11 évig nyugalom és béke volt, elegem van, a falu lakóit nem lehet egymásnak ugrasztani. Holnaptól hivatalos, de lemondok” – mondta még kedden megkeresésünkre a polgármester.

A falu azután került reflektorfénybe, hogy a hétfő esti falugyűlésen botrány és hangoskodás tört ki az esetleg üdülni érkező migránsok miatt. Megírtuk: ha a képviselő-testületi ülésen Fülöp János akarata érvényesül, akkor a testület kimondhatja saját feloszlatását, ami után új választást kell tartani. – Az új választást meg is nyerném, és az új testület összetétele is megváltozhatna – mondta akkor Fülöp János.

A faluba amúgy nem érkeznek migránsok, mert az üdültetés helyszínéül szolgáló szálláshely tulajdonosa visszalépett az ötlettől a lakossági felháborodást látva. Mint arról lapunk is beszámolt, a településen indulatosan fogadták a migránsok üdültetésének ötletét, olyannyira, hogy a menekülteknek szállást kínáló panzió tulajdonosa kocsijának kerekét is kiszúrták egy éjszaka.

Fülöp János 2006 óta volt a Szekszárd mellett fekvő település független vezetője.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.