Lemondott Őcsény polgármestere

MN

2017. szeptember 27., szerda 19:25, frissítve: szerda 22:51

Fülöp János, Őcsény polgármestere a szerda este hat óra után kezdődő képviselő-testületi ülésen kijelentette: vagy a hattagú testület mond le, vagy ha ez nem történik meg, ő adja vissza a mandátumát. A testület szavazott a saját feloszlatásáról, és 4:3-ra a nemek győztek, vagyis a testület marad. A polgármester pedig lemondott – írja a 24.hu.

Fülöp János döntését az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretné segíteni a településen kialakuló, feszült helyzet megoldását. „Sikerült a falu lakóit megosztani, nem akarom a feszültséget tovább fokozni” – fogalmazott.

Elsőként lapunk számolt be Fülöp János lemondásáról. „Itt 11 évig nyugalom és béke volt, elegem van, a falu lakóit nem lehet egymásnak ugrasztani. Holnaptól hivatalos, de lemondok” – mondta még kedden megkeresésünkre a polgármester.

A falu azután került reflektorfénybe, hogy a hétfő esti falugyűlésen botrány és hangoskodás tört ki az esetleg üdülni érkező migránsok miatt. Megírtuk: ha a képviselő-testületi ülésen Fülöp János akarata érvényesül, akkor a testület kimondhatja saját feloszlatását, ami után új választást kell tartani. – Az új választást meg is nyerném, és az új testület összetétele is megváltozhatna – mondta akkor Fülöp János.

A faluba amúgy nem érkeznek migránsok, mert az üdültetés helyszínéül szolgáló szálláshely tulajdonosa visszalépett az ötlettől a lakossági felháborodást látva. Mint arról lapunk is beszámolt, a településen indulatosan fogadták a migránsok üdültetésének ötletét, olyannyira, hogy a menekülteknek szállást kínáló panzió tulajdonosa kocsijának kerekét is kiszúrták egy éjszaka.

Fülöp János 2006 óta volt a Szekszárd mellett fekvő település független vezetője.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.