Leszólt a fideszes, hogy nem kellene Alföldi Róbertnek előadást tartania

MN

2018. március 6., kedd 07:44, frissítve: kedd 12:21

Az Index értesülése szerint fideszes utasításra marad el Alföldi Róbert zalaegerszegi előadása, a hivatalos indoklás szerint azonban a város azért mondta le az eseményt, mert aznap tartják a település március 15-i megemlékezését.

A színész-rendező az Egerszegi páholy kulturális műsorsorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én. A portál információja szerint azt kérték a művésztől, hogy előadásában ne legyen politikai tartalom. Alföldi szerint ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez egy szórakoztató műsor. Négy nappal a meghirdetése után aztán törölték az eseményt: az Index szerint Vigh László Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő utasította a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy azonnal töröljék az Alföldi-estet.

A művész a portál megkeresésére közölte: „e-mailt írtak, hogy elmarad az előadásom. Azt írták, aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban”.

A művelődési központ igazgatója szerint ahhoz, hogy a jubileumi konferencia biztosan megvalósuljon, szabaddá tettek két lehetséges időpontot, ezek egyike az a nap, amikor Alföldi előadást tartott volna. A színész-rendező azonban nyilvánvalónak tartja, hogy a hódmezővásárhelyi fiaskó miatt törölhették az eseményt, vagyis attól tarthatnak, hogy előadása befolyásolná a választások eredményét.

Nem ez az első eset, hogy fentről utasítják a zalai Fidesz-képviselőket. Legutóbb akkor „szólt le Vigh László”, amikor a város fideszes képviselői is megszavazták, hogy kikérik az Elios-ügyről az OLAF-jelentést.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.