Lexus, Bombardier, Harley-Davidson – íme Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata

MN

2018. február 1., csütörtök 14:55, frissítve: csütörtök 20:11

A Hír TV Célpont című oknyomozó műsora megszerezte Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó vagyonnyilatkozatát – olvasható a Hírtv.hu oldalon.

Nem szerepel a nyilatkozatban például az a Mercedes-Benz luxuslimuzin, amivel rendszeresen jár, és amibe a televízió kamerái előtt rendre beszáll, bevallott viszont egy luxuskategóriájú Lexust, egy Bombardier- és egy Harley-Davidson motort is.

Részvényeket tekintve is sikeres évet zárhatott a gázszerelőből lett üzletember: Konzum-papírokban 102 millió, Opus-papírokban 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

Több, az érdekeltségébe tartozó társaságban is változott a tulajdoni aránya. A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent. A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék a tulajdonjoga; a tavalyihoz képest erősen visszaesve csupán 533 millió forintos osztalékot vett ki. A 100 százalékos Mészáros-tulajdonban levő R-Kord Kft.-ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki – írja a portál.

Néhány politikus vagyonbevallásából szemezgettünk:

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.