Listázzák Márki-Zay támogatóit

MN

2018. február 23., péntek 10:40, frissítve: péntek 13:22

Szórólapon listázzák ismeretlenek a hódmezővásárhelyi független polgármesterjelölt, Márki-Zay Péter támogatóit – erről maga az érintett számolt be Facebook-oldalán. A szórólap kétoldalas, az egyiken a Márki-Zayt támogató összes ellenzéki párt vezetőjének és Soros Györgynek a képe található, a másikon viszont egy sor magánszemély, taxis, vagy éppen tanár neve is szerepel.

Bár a szerzők kiléte ismeretlen (egy SME nevű szervezet), a Sorosra építő retorika, valamint hogy Márki-Zay a szerzőket Lázár János kancelláriaminiszter „szellemi műhelyével” azonosította, elég beszédes.

 

Hódmezővásárhelyen vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, a Fidesz jelöltjével szemben gyakorlatilag összellenzéki támogatással indul Márki-Zay. 

Márky-Zay a HírTV-nek az eset kapcsán arról beszélt, hogy a szórólapok reggelre, sőt talán már tegnap este bekerültek postaládákba Hódmezővásárhelyen. „Azt tudjuk, hogy Szegedről érkezett a megbízás, és külön a szóróembereket keresték meg. Tehát nem tudjuk beazonosítani, hogy ki fizette a terítést nekik. Nyilván, egyszer majd ezeket a szóróembereket kell valakinek megkérdezni, ha be szeretné azonosítani” – nyilatkozta a független polgármester-jelölt a Hír TV-nek.

Márki-Zay Péter péntek reggel is nyilatkozott a Hír TV-nek, akkor összefogásra kérte fel a hódmezővásárhelyieket. Kijelentette: csak együtt lehet megállítani a megfélemlítést és a rendszerszintű korrupciót.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.