Luxusvilla: Boldvai, az MSZP egykori kincstárnoka építkezik

Magyar Nemzet

2007. november 10., szombat 11:51

Elképesztő méretű luxusingatlant építtet Salgótarjánban Boldvai László, az MSZP egykori kincstárnoka. A Tocsik-ügyben végül is felmentett politikus – akinek fia Svájcban tanul évi több millió forintért – közölte, a beruházást főképpen a család megtakarításaiból és hitelből finanszírozza.

Nem kellett sokáig keresni Salgótarjánban Boldvai László szocialista honatya építkezését, hiszen már az első hamburgerárus is tudta, hogy hol folyik a kirívó beruházás. Helyszínre érkezésünket követően több munkásnak megeredt a nyelve. Megtudtuk, hogy mennyibe kerül az ingatlan szennyvízelvezetési rendszere, de kiderült az is, hányan lakják majd várhatóan a hozzávetőlegesen ezer négyzetméteres luxusházat. Állítólag ketten: Boldvai László és a felesége. A munkások hamar szétszéledtek, amikor észrevették, hogy két ember közeledik. – Nekünk akkor most mennünk kell – suttogták. Mint kiderült, az építkezés felügyeletével megbízott nagyhatalmú fiatalember és Csaba, a művezető érkezett meg. A fiatalember látva azt, hogy több fotót készítettünk az ingatlanról, felszólított minket, hogy „semmisítsük meg a felvételeket, de azonnal”. Mivel ez nem történt meg, zsebéből elővett egy digitális fényképezőgépet és ránk irányította, mondván, „ő pedig minket fog lefényképezni". A kis közjáték után kijelentette, a beruházással kapcsolatban csak Boldvai László nyilatkozhat, és elköszönt. Az MSZP korábbi kincstárnokát telefonon értük el. A politikus felhívta a figyelmünket: rögzíti a beszélgetést és nagyon kíváncsi arra, hogy mindabból, amit elmondott, végül mi jelenik meg a Magyar Nemzetben. Boldvai egyébként igen szűkszavú volt. Nem árulta el például, hogy milyen nagyságú lesz az ingatlan. – Arról szerinte majd mindenki, így a Magyar Nemzet is időben értesül.

Pál–Villányi 

További részletek a szombati Magyar Nemzetben 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.