Ma épp az OLAF a soros, nekik is üzent a kormánypárt

MN

2018. február 14., szerda 16:04, frissítve: szerda 17:24

Szerényen, de magabiztosan várja a Fidesz az országgyűlési választásokat – fogalmazott Gulyás Gergely, a párt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP ma kezdődött frakcióülését megelőző sajtótájékoztatón. Az elkövetkezendő másfél napban a két kormánypárt Visegrádon tárgyal az ország ügyeiről. Gulyás elárulta, napirendre kerül a Stop, Soros! törvénycsomag, az ENSZ migrációs csomagja, ezenfelül kielemzik az elmúlt időszak eseményeit, illetve ismertetik az országgyűlési választásokig hátralévő szűk két hónap teendőit.

Lapunk kérdésére, hogy a frakcióülésen szóba kerül-e az OLAF Elios-ügyben készített jelentése, Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az Csalás Elleni Európai Hivatal már a 2014-es választások előtt is felhozta ugyanezt, ami elfogadhatatlan. Homolya Róberthez köthető vizsgálat kapcsán a frakcióvezető elmondta, ha az OLAF úgy érzi szükségét, hogy beszálljon a magyar választási kampányba, alapítson inkább pártot, mert a jelenlegi módszer komolytalan.

Arra a felvetésre, hogy Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető szerint a rezsicsökkentés során a „szolgáltatók luxusprofitjának” letörése helyett a kormány csupán lekövette a piaci változásokat, Gulyás úgy reagált, hogy számítottak meredek állításokra a kampány során, de ekkora arcátlanságot nem vártak, különösen a gázárak emelésében élen járó szocialistáktól.

A miniszterelnök-jelöltek vitájáról szólva a frakcióvezető hangsúlyozta, nem látnak érdemi kihívót Orbán Viktorral szemben, így nincs értelme vitáról beszélni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a két kormánypárt politikusai többször vitáztak már nyilvánosan az ellenzék képviselőivel.

Gulyás zárásként elmondta, a tervek szerint a parlament tavaszi ciklusa mindössze kétnapos lesz, február 19. és 20. után az áprilisi választásokig már nem ül össze a ház.

Csütörtökön átfogó sajtótájékoztatón foglalják össze a kihelyezett frakcióülés eseményeit.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.