Maffiavezérnek nevezték a kaposvári polgármestert

MN

2017. december 7., csütörtök 15:56, frissítve: csütörtök 16:48

Egyre durvább irányt vesz a Kaposvár környéki hulladékháború. Szeptemberben a Magyar Narancs írta meg, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása során keletkezett sittet egy Kaposújlak melletti, magántulajdonban lévő vízmosásba hordták. Az eset kapcsán a rendőrség előbb nem indított eljárást, majd a kaposújlaki és kaposmérői önkormányzatok fellebbezése nyomán új nyomozást rendeltek el.

Az ügy azonban ezzel nem ért véget, ugyanis a Kapos-T nevű hírportál nemrég egy olyan videót tett közzé, amelyen Prukner Gábor, Kaposmérő fideszes polgármestere maffiavezérnek nevezi Szita Károlyt, Kaposvár vezetőjét. Mindezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy szerinte a kaposvári hulladékmaffia nem nézi jó szemmel, hogy Kaposmérőre hulladéklerakó építését tervezik, s ez próbálja ellehetetleníteni. – A maffiavezér, aki nem más, mint a város vezetője, mindent elkövet annak érdekében, hogy ide ne kerüljön – szó szerint – inert hulladék. Ezzel számolnunk kell a továbbiakban, ezt biztos forrásokból tudom – hallhatóak Prukner szavai a felvételen.

A Kapos-T szerint Prukner maga is szoros kapcsolatokkal rendelkezik a pártban, ugyanakkor meglepően kemény szavakat használ az ős-fideszes Szitával szemben. A lap a beszédből arra is következtetett, hogy Prukner szerint a polgármester utasítására raktak le szemetet Kaposvár több utcájában is, illegálisan.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.