Maffiózókkal szövetkezett szavazatokért a Fidesz, főpróba Hódmezővásárhelyen

MN

2018. február 23., péntek 21:19, frissítve: szombat 12:41

Hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora.

Úgy tudják, a milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték a pártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon.

A Hír TV stábjának az egyik helybéli azt mondta: hozzá is bekopogtak, és kérték, írja alá az ajánlóívet, de nem tudta, kinek írja alá. Az aláírásgyűjtők rögzítették a nevét és az adatait, ráadásul még egy kiló kenyeret is kapott a szignóért.

A Célpont információi szerint 

a rendszer főpróbája most hétvégén lesz, a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson és a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson

– előbbi Lázár János szerint felér egy előválasztással.

A Célpont stábja elment a helyszínre feltérképezni, valóban zajlik-e a Dél-Alföldön szavazatvásárlás. A riportból az derült ki, hogy egy olyan bűnbanda köré épült a rendszer, amelyet hatmilliárdos költségvetési csalással vádolnak. A központi figuráit még korábban Győrszentivánon kapcsolta le a rendőrség: luxusautókat, ékszereket és elképesztő mennyiségű készpénzt találtak náluk, melyekről hamar kiderült, hogy feketeüzletekből és adócsalásból származnak.

A nehézfiúk három évet ültek előzetesben, ügyük jelenleg is zajlik a bíróságon.

A Célpont műsora szerint az államot megkárosító bűnözők óriási roma adatbázist építettek fel, több tízezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva. Adatbázisuk most különösen értékes – így

alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy ügyüket a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő mennyiségű roma ember szavazatait.

A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. Az ügy összeér két egyházzal is, a Célpont információi szerint a helyi Fidesz nem direkt módon, hanem a johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt, így azok az adományok szétosztásánál is el tudják mondani: cserébe a Fideszre kell szavazni.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.