Maffiózókkal szövetkezett szavazatokért a Fidesz, főpróba Hódmezővásárhelyen

MN

2018. február 23., péntek 21:19, frissítve: kedd 16:17

Helyreigazítás

Fenti cikkekben (így a 2018.február 23-i, „Maffiózókkal szövetkezett szavazatokért a Fidesz, főpróba Hódmezővásárhelyen” című írásban, és a 2018.február 24-i, „Hódmezővásárhelyi szavazatvásárlás: Szíjjártó bizonyítékot követel, az ellenzék nem lepődne meg” című írásban) valótlanul híreszteltük, hogy a helyi Fidesz a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Hit Gyülekezete nem vett részt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás kampányában, a cikkekben bemutatott Romano Kraj nevű szervezethez semmi köze, nem vett részt semmiféle szavazat-vásárlásban.

 

Helyreigazítás

A 2018. február 23. napján „Maffiózókkal szövetkezett szavazatokért a Fidesz, főpróba Hódmezővásárhelyen” címmel megjelent cikkben azt a valótlan tényt állítottuk, hogy Lázár János személyesen alkut kötött büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért.

 

Hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora.

Úgy tudják, a milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték a pártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon.

A Hír TV stábjának az egyik helybéli azt mondta: hozzá is bekopogtak, és kérték, írja alá az ajánlóívet, de nem tudta, kinek írja alá. Az aláírásgyűjtők rögzítették a nevét és az adatait, ráadásul még egy kiló kenyeret is kapott a szignóért.

A Célpont információi szerint 

a rendszer főpróbája most hétvégén lesz, a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson és a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson

– előbbi Lázár János szerint felér egy előválasztással.

A Célpont stábja elment a helyszínre feltérképezni, valóban zajlik-e a Dél-Alföldön szavazatvásárlás. A riportból az derült ki, hogy egy olyan bűnbanda köré épült a rendszer, amelyet hatmilliárdos költségvetési csalással vádolnak. A központi figuráit még korábban Győrszentivánon kapcsolta le a rendőrség: luxusautókat, ékszereket és elképesztő mennyiségű készpénzt találtak náluk, melyekről hamar kiderült, hogy feketeüzletekből és adócsalásból származnak.

A nehézfiúk három évet ültek előzetesben, ügyük jelenleg is zajlik a bíróságon.

A Célpont műsora szerint az államot megkárosító bűnözők óriási roma adatbázist építettek fel, több tízezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva. Adatbázisuk most különösen értékes – így

alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy ügyüket a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő mennyiségű roma ember szavazatait.

A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. Az ügy összeér két egyházzal is, a Célpont információi szerint a helyi Fidesz nem direkt módon, hanem a johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt, így azok az adományok szétosztásánál is el tudják mondani: cserébe a Fideszre kell szavazni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.