Magyar találmány: buszmegálló van, oda vezető út nincs

MN

2018. február 14., szerda 08:48, frissítve: szerda 09:26

Mintha Örkény István írta volna a történetet. Van egy buszmegálló Kamaraerdőn. A rendeltetése jó célt szolgál: azoknak épült, akik a környékben laknak, és közlekedni szeretnének. A gond az, hogy a helyszín nehezen megközelíthető – pontosabban, nem vezet oda járda.

Mint az Atv.hu írja, az autópályadíj bevezetése óta megnőtt a településen a forgalom, így az S kanyar közepén található megállóba kész életveszély az átjutás. A helyiek már kérték a budaörsi és a XI. kerületi önkormányzat, valamint a BKK segítségét.

A probléma évek óta fennáll, és jó lenne minél előbb megoldást találni, mert több baleset is történt már itt, legutóbb február elején. Marton Áron, a Kamaraerdei Érdekvédelmi Egyesület képviselője elmondta: javasolták, hogy a buszmegállót helyezzék följebb, ahol van egy lezárt útszakasz.

A budaörsi önkormányzat az ATV megkeresésére elmondta, a zebrát a beláthatatlan kanyar miatt jogszabályilag nem lehetett kialakítani. Ugyanakkor a XI. kerületi önkormányzattal kidolgoztak egy javaslatot, amelyben a buszmegállót helyeznék át a buszfordulóba. De a fordulóhoz szükséges szabályozási tervet a XI. kerületnek jóvá kell hagynia.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.