Magyarnyelv-vizsgára készül a brit nagykövet, a kommentelők segítségét kéri

MN

2017. szeptember 28., csütörtök 11:42, frissítve: csütörtök 11:59

„Képzeljétek: a jövő héten lesz a magyarnyelv-vizsgám, ezért a következő napokban a Pécsi Tudományegyetemen újabb intenzív nyelvtanfolyamon veszek részt. Ha láttok, gyertek oda, és kívánjatok sok szerencsét” – mondja az Instagramra feltöltött videójában Iain Lindsay brit nagykövet. Mindenkit arra kér, hogy segítsenek neki felkészülni a vizsgára, és írják meg jó tanácsaikat kommentben.

A bejegyzéshez már több tanács is érkezett, Iain Lindsay pedig igyekszik válaszolni is. Volt, aki azt javasolta, hogy esténként nézzen magyar filmeket, a vizsgán pedig adja önmagát. A nagykövet erre reagálva kiemelte, hogy amikor tavaly januárban Pécsen tanult, minden héten megnézett egy jól ismert magyar filmet, például az Apát és a Kontrollt.

Olyan tanács is érkezett, hogy vigye magával a kedvenc tollát, vagy viselje a kedvenc zoknijait, nyakkendőjét. Iain Lindsay közölte, hogy az irodában nem visel nyakkendőt, így a zoknival próbálkozik majd.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Egyébként a hozzászólásokra adott válaszaiból kiderült az is, hogy a nagykövet édesszájú, és már többször is járt a pécsi Jókai cukrászdában.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.